Kirja-arviot
3.12.2015
|
Kärolin Slim

James Pashner: Maze Runner Labyrintti

James Dashner: Labyrintti. Suom. Jussi Korhonen. Basam Books. 2015.

Mitä tekisit, jos yhtenä päivänä herätessäsi olisit vieraiden kasvojen ympäröimä ja ainoa asia minkä muistat on nimesi? Näin käy Labyrintti-teoksen Thomasille ja monille muille pojille. Miksi? Sitä he yrittävät selvittää.
Thomas ja joukko muita poikia ovat suljettuna labyrintin seinien väliin. Kaikki ovat tottuneet elämään seinien sisällä, ja joka kuukausi labyrinttiin lähetetään uusi poika. Kaikilla on omat työtehtävänsä ja kerran viikossa pojille lähetetään ruokaa. Kunnes saapuu Thomas. Monet eivät heti pidä hänestä, mutta pian hän saa kaiken huomion kääntymään itseensä.
James Dashnerin kirjoittama Labyrintti on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia ja kirja pursuaa jännitystä. Vaikka en itse yleisesti kauheasti pidäkään jännityskirjoista, tähän jäin koukkuun. Hieman pitkästyttävästä alusta huolimatta kokonaisuus on aivan mahtava. Alun takia luulin kirjan olevan liian pitkä, mutta tarinaa ei olisi lopulta voitukaan kertoa kovin paljon lyhyemmin. Suosittelen kirjaa kaikille tytöille ja pojille 10-vuotiaista ylöspäin. Tekstin ei pitäisi olla liian vaikeaa pienimmille, mutta ei myöskään tylsää isommille.
Kirjan henkilökuvaukset ovat hyvin kirjoitettu ja pystyin helposti kuvittelemaan kaikki henkilöhahmot yksityiskohtineen. Lempihahmoni oli varmaankin Chuck, koska nuoresta iästään huolimatta hän oli rohkea.
Vaikka kyseinen kirja on fantasiaa, sai se ajattelemaan, mitä itse tekisi kyseisessä tilanteessa tai miten selviytyisi siitä. Kirja on mielestäni todellakin lukemisen arvoinen ja aion lukea myös jatko-osat!

Arvosana: 4/5

← Takaisin
seuraa meitä