Kirja-arviot
27.4.2018
|
Joona Leppänen, 13 v.

Lupaava nuori jääkiekkoilija 

Kalle Veirto : Kyläkaukalon lupaus – Tähtiketju 1 (Karisto OY, 2018)

Kyläkaukalon lupaus on kiinnostava kirja, joka kertoo Jonne Susi -nimisestä yhdeksäsluokkalaisesta, jonka haaveena on tulla jääkiekkoilijaksi. Jonne on hyvä luistelija ja osaa pelata, mutta ongelma on, että varsinaista pelikokemusta ei ole niinkään paljoa. Jonne joutuu kokemaan paljon eri asioita ennen kuin hänestä voisi tulla ammattilainen tai edes päästä hyväksytyksi uuteen joukkueeseensa Kiekkopeikkoihin.

Kirjan teksti on helposti luettavaa ja sanoja ei ole vaikea ymmärtää. Kirjan sisältö on mukavaa luettavaa ja semmoista, että joidenkin tapauksissa voi jopa samaistua kirjan päähenkilöön, ja miksei muihinkin. Kirjan henkilöt on esitelty kunnolla ja heidän persoonallisuutensa on helposti havaittavia, esimerkiksi: minkälaisia he ovat luonteeltaan, käytökseltään tai puhetyyliltään.

Jonne on hyvin normaali teini, joka osaa olla joskus hieman hiljainen ja joskus myös hieman puheliaampi. Jonne erottuu kirjan alussa joukosta, mutta alkaa sopeutumaan sitten joukkoon. Jonnen perheeseen kuuluu: Jonnen isä ja äiti, sekä viisi sisarusta, joista neljä on suunnistajia ja yksi vasta esikoululainen. Jonne erottuu muusta perheestäänkin etenkin liikunnan parissa, sillä Jonne on perheen ainoa joka harrastaa jääkiekkoa.

Jonne saa ystäviä joukkueestaan ja uudesta koulustaan, jossa hänellä ei kestänyt kauaakaan joukkoon sopeutumisessa. Vaikka alussa Jonnea kiusattiinkin Kiekkopeikoissa, hänkin sopeutui joukkoon ja hänet hyväksyttiin tiimin vakiojäseneksi muiden joukkuelaisten toimesta.

Kyläkaukalon lupaus on kieltämättä hyvä kirja, jonka lukemista suosittelen kaikille.

 

← Takaisin
seuraa meitä