Kirja-arviot
5.8.2021
|
Nora Mustafa, 13v.

Maailman tärkein kirja

Nathalie Simonsson: Maailman tärkein kirja, Otava 2021 (suomentanut Ulla Lempinen).

 

Maailman tärkein kirja kansikuva

 

Nathalie Simonsson on Ruotsin tunnetuimpia seksuaalikasvattajia. Hänen työssään hän on jutellut tuhansien lasten ja nuorten kanssa ja hän tietää, kuinka puhua kaikkein intiimeimmistä ja noloimmista asioista hauskasti, innostavasti ja rehellisesti. Maailman tärkein kirja kertoo kehosta, tunteista, seksistä, murrosiästä ja ihmisen kehityksestä. Kirja käsittelee asioita, jotka kiinnostavat nuoria. 

 

Kirjassa on seitsemän lukua ja 198 sivua. Luvut voi lukea siinä järjestyksessä missä haluaa. Teos sisältää kuvia, ja kuvat selventävät sanottua. Kirjassa on myös tietolaatikoita ja tiivistelmiä. Niiden tehtävänä on tuoda uutta tietoa ja selventää asioita. Kirjan kaikki väitteet ovat uskottavia. Kirjan luvuissa puhutaan kehosta, perheestä, tunteista, ystävyydestä, rakkaudesta ja seksistä. Minun mielestäni kiinnostavin luku oli ystävät. 

 

Kirjan ensimmäisessä luvussa puhuttiin rintojen kasvusta, parrankasvusta, häpykarvoista, finneistä ja mustapäistä, hiestä, äänen muuttumisesta ja muista kehon jutuista. Ensimmäisestä luvusta saa paljon uutta tietoa. Toisessa luvussa puhutaan siitä, että kuka tahansa voi olla millainen tahansa, ja sen lisäksi puhutuaan tasa-arvosta. Minun mielestäni toinen luku oli yksi tärkeimmistä luvuista, sillä jokainen pitää hyväksyä sellaisena kuin he ovat. Kolmannessa luvussa puhutaan vanhempien velvollisuuksista, sinun oikeuksistasi,  vanhemmista ja sisaruksista. Asiat ovat tärkeitä, koska perhe on tärkeä kaikille. Neljännessä luvussa puhutaan kaikista tunteista: ilosta, hyvästä ja huonosta itsetunnosta, omasta rauhasta ja siitä, kuinka elämä tuntuu välillä vaikealta. Neljäs lukua oli minusta vähän tylsää luettavaa, sillä siinä ei tullut vastaan kauheasti sellaisia asioita, joista minä olen kiinnostunut. Viidennessä luvussa puhutaan kavereista, yksinäisyydestä, ja annetaan vinkkejä siitä, miten voi saada uusia ystäviä. Lisäksi luku käsittelee kiusaamista ja seksuaalista ahdistelua. Minusta viidennessä luvussa tärkein asia on se, kun puhutaan kiusaamisesta, koska ketään ei saa kiusata. Kuudennessa luvussa puhutaan rakkaudesta; siitä, miltä se tuntuu, ihastumisesta, flirttailusta, jättämisestä, onnettomasta rakkaudesta, pusuista ja kosketuksista. Minusta luku on hyvä, koska on tärkeää tietää millaiseen ihmiseen rakastuu. Viimeisessä luvussa puhutaan seksistä, miten voi suojautua, minkä ikäisenä se on hyvä aloittaa ja siitä, miten sitä harrastetaan.

 

Kirja on helppolukuinen, ja kirjan tehtävä on antaa lukijalle tietoa ja viihdyttää. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kehosta, tunteista ja seksistä. Teos purautuu tärkeisiin aiheisiin. 

← Takaisin
seuraa meitä