Kirja-arviot
3.7.2018
|
Jade Eronen, 16v.

Meidän jengin Zlatan – sarjan kolmas ja viimeinen osa!

Mika Wickström: Meidän jengin Zlatan – Matkalla maineeseen, (WSOY 2018)

Mika Wickströmin jalkapallotrilogian viimeinen osa pitää sisällään paljon jalkapallo-otteluita, mutta myöskin pohdiskelua ja hauskanpitoa. FC Tykittäjien tähtipelaajaa Karria odottavat maajoukkuepelit sekä sen lisäksi monet ovet eri puolille Eurooppaa, mutta mikä on Karrin päätös…

FC Tykittäjät pelaavat Valiosarjaa, johon he ovat nousseet viime kevätkauden jälkeen, mutta nyt he ovat ottaneet jo suunnakseen valtakunnalliseen mestaruussarjaan nousun. Siitä ei kuitenkaan tulisi helppoa, koska Valiosarjassa on kivenkovia vastustajia Tykittäjiä vastassa, kuten Klubi, United ja Palloseura. Tykittäjät menestyvät kuitenkin hyvin eri tasoisia vastustajia vastaan Karrin avulla, mutta myös ilman häntä, mihin kaikki eivät ehkä uskoneetkaan.

Karri on Tykittäjien hyökkääjä ja pystyy usein ratkaisemaan pelit oman jenginsä eduksi, jos siihen vain saa tilaisuuden. Karrista myös huomaa sen, että hän on kasvanut urheilijamaisemmaksi. Hän osaa myöntää nyt virheensä ja ottaa niistä myös opiksi. Nämä seikat ovat myös maajoukkuevalmentajat huomanneet ja ottaneet yhteyttä Karriin siinä toivossa, että hän tulisi maajoukkuetreeneihin katsastuksiin ja sen seurauksena hänet ehkä myös valittaisiin jengiin mukaan pelaamaan toisten maiden maajoukkueita vastaan.

Hyvien näyttöjen ansiosta myös ulkomaalaisseurat ovat kiinnittäneet huomionsa Karriin. Karrilla on monia ovia auki erilaisiin mahdollisuuksiin, mutta hänen täytyy käydä niitä läpi tarkoin valmentajansa Teijon kanssa, joka tietää hyvin näistä asioista. Karrin tukena pysyy myös hänen paras ystävänsä Arsa, joka myös pelaa Tykittäjissä, ja hän toivoo vain parasta ystävälleen ja pyrkii auttamaan tätä mahdollisimman hyvin.

Pidin todella paljon siitä, miten jalkapallo-otteluiden tilanteita oli kuvailtu. Tuntui oikeasti siltä kuin olisi katsomassa peliä ja jännittäisi samalla tavalla ottelun tilanteita kuin oikeassakin pelissä. Vaikka kirjassa oli paljon otteluita, niin se ei kuitenkaan käynyt tylsäksi, koska pelejä osattiin kuvata eri tavoin ja monipuolisesti. Lukuja oli myös monia, mikä oli mielestäni hyvä asia, koska asiat vaihtuivat vikkelästi, eikä kirja alkanut kyllästyttämään minua sen ansiosta missään kohdassa.

Itse pidin paljon tästä kirjasta, koska itselläni on Karrin kanssa samanlaisia tavoitteita jalkapallon suhteen. Joiltain osin sain kirjasta itselleni jotain omaan elämääni ja opin kirjan myötä myös paljon. Teos myös innosti minua enemmän unelmieni tavoitteluun, ja se pisti minut pohtimaan omaa uraani ja käyttäytymistäni.

← Takaisin
seuraa meitä