Kirja-arviot
2.5.2016
|
Anri Väre

Monta tietä tarinaan: harrastukset

Matka tarinoihin ja kirjoihin – reittinä harrastukset. Koottua vinkkilistaa harrastusteemaisista kirjoista.

Meidän jengin Zlatan – Mika Wickström
Karrin pellavapään ilmestyessä jalkapallokentälle heilahtaa usein tuomarin keltainen kortti, tosin niin heilahtaa maaliverkkokin. Karri on vertaansa vailla oleva pelaajalahjakkuus, jota kaupungin kovimpien seurojen valmentajat houkuttelevat riveihinsä, mutta yhtäkkiä maalitykki ilmoittaa lopettavansa. Arsa on hänen paras kaverinsa, joka pelaa puolustajan paikkaa hiipuvassa joukkueessa. Uuden jengin perustaminen voisi olla ratkaisu poikien ongelmiin. Vaan mikä kääntäisi Karrin pään takaisin pelikentille?
(WSOY)

Detroit – Katri Lipson
Kun liigan paha poika aikoo tulla päälle, Timothy kääntää yllättäen katseensa pois. Lopputulos: 19-vuotias Timothy runtataan laitaa vasten ja hän halvaantuu kaulasta alaspäin. Riipaiseva tarina ystävyyden särkymisestä, syyllisyydestä sekä salaisuudesta, jonka paljastuminen tuhoaa kaiken.
(Tammi)

Hair Bible – Mariela Sarkima
Hair Bible on kaikenkattava hiuskäsikirja, joka jatkaa Make Up Biblen menestyksen viitoittamaa tietä opastavana, inspiroivana ja kaikkia naisia puhuttelevana kauneusoppaana. Se ratkoo jokapäiväisiä hiushaasteita, neuvoo hiusten hoidossa ja -muotoilussa ja tarjoaa runsaasti ammattikampaajan vinkkejä hiuksista huolehtimiseen.
(Tammi)

3-2-1, ratsasta! – Ronja Salmi, Hyppe Salmi
15-vuotias Muusa haluaa kenttäratsastajaksi ja tekee työtä saavuttaakseen unelmansa. Kumppanina matkalla hänelläon lempeä musta jättiläinen, Hops. Yhdessä tyttö ja hevonen kohtaavat vaativan lajin haasteet, niin pettymykset kuin onnistumisen riemun.

Jääkiekkotaituriksi tähtien avulla – Ville Klinga, Iiro Harjula
Jokaisella menestyneellä urheilijalla on oma polkunsa, joka on alkanut jo lapsuusiässä. Jääkiekkotaituriksi tähtien avulla esittelee eri sukupolvien idolit Veli-Pekka Ketolasta Mikael Granlundiin. Virtuoosit kertovat meille oman junioriharjoituksensa. Kirjan tähdet ovat räätälöineet nuorille kiekkoilijoille omat nimikkoharjoituksensa. Kuinka opitaan syöttämään lätty kuten Raipe? Mitä kaksinkertainen NHL:n tähdistöottelun nopein luistelija Sami Kapanen painottaa luistelussa? Kuinka saa yhtä tulisen rannelaukauksen kuin Kai Nurminen? Miten Mikael Granlund saa kiekon tottelemaan?
(Paasilinna)

Madventuresin maailmanselitys: seikkailijan käsikirja kaikkeen – Riku Rantala, Tuomas Milonoff
Yli miljoona reissukilometriä auttaa ajattelemaan olennaista. Esimerkiksi sitä, miksi yksi kulttuuri pärjää huonommin kuin toinen, mistä maailmankaikkeus rakentuu, millainen on maapallon tulevaisuus, mitä ihmismieli kätkee sisäänsä ja mitä on totuus, tai onko sitä edes olemassa? Riku ja Tunna sekä laaja joukko asiantuntijoita matkaavat maailmankaikkeuden ensimmäisistä sekunneista pitkälle tulevaisuuteen, eksyvät reitin varrella tieteeseen, taiteeseen, talouteen ja alakulttuureihin, ja luovivat taas ihmismielen kautta takaisin ihmiskuntaan ja ihmisyyteen.
(Johnny Kinga)

Susijengi – Mika Wickström, Hippo Taatila
Henrik Dettmannin ottaessa maajoukkueen valmennusvastuun vuonna 2004 alkoi pitkä ja sinnikäs matka, jolla oli vain yksi suunta: pohjolan perukoilta Euroopan huipulle. Kirjassa kuljetaan Susijengin kintereillä Espanjaan saakka ja kerrotaan myös suomalaisen koripalloilun rohkeista valinnoista.
(Tammi)

Upeat kaupungit – Steve McDonald
Reissaa maailman ympäri värittämällä! Väritä New Yorkin katunäkymää, Singaporen pilvenpiirtäjät ja auringonlasku Santorínilla! Taiteilija Steve McDonaldin upeissa väritettävissä ääriviivapiirroksissa avautuvat henkeäsalpaavat näkymät kaupunkeihin ympäri maailmaa. Alkuperäisen mallin mukaiset ilmakuvat kaupungeista ja tunnettujen paikkojen siluetit houkuttavat luovaan nojatuolimatkailuun.
(WSOY)

← Takaisin
seuraa meitä