Kirja-arviot
22.4.2016
|
Anri Väre

Monta tietä tarinaan: tv-sarjat

Monet tiet vievät tarinaan. Lukufiilis kokoaa yhteen näitä reittejä ja niiden varrella syntyneitä kirjoja. Tällä kertaa pysäkkinä on tv-sarjat. Oletko koskaan ajatellut, että oma suosikkisarjasi perustuukin kirjaan? Listasimme alle muutaman esimerkin!

Sherlock Holmes: Kootut kertomukset – Arthur Conan Doyle

Sherlock Holmes on maailman tunnetuin ja luultavasti nerokkain salapoliisi. Holmesin ja hänen kumppaninsa, tohtori Watsonin, seikkailuista on tullut klassikoita reilun vuosisadan mittaan. Holmesin värikäs persoona ja hänen legendaarinen päättelymenetelmänsä takaavat hänelle kuolemattomuuden maailmankirjallisuuden historiassa. Sherlock Holmesista on tehty useita eri elokuvia ja tv-sarjoja.

Ensimmäinen kesä New Yorkissa – Candace Bushnell

Kesäinen New York on parhaimmillaan ja Carrie on lumoutunut Samantha Jonesista, eksentrisistä naapureista, vintage-vaatekaupoista, villistä klubimaailmasta ja salaperäisestä miehestä, joka on viedä häneltä jalat alta. Ja parasta on tietenkin kirjoituskurssi, joka vie Carrien askelta lähemmäs unelmaansa tulla kirjailijaksi. Kirja kertoo Carriestä ennen Sinkkuelämää ja niistä on tehty oma tv-sarja Carrien päiväkirjat.

Game of Thrones -kirjat – George R.R Martin

Valtataistelua, lukemattonia henkilöhahmoja ja juonittelua sisältävä koukuttava tarina sijoittuu fantasiamaailmaan, jossa seitsemän kuningaskuntaa kamppailee valtaistuimen herruudesta. Kirjasarjasta on tehty maailmanlaajuisen suosion saavuttanut Game of Thrones tv-sarja.

Orange Is The New Black – Piper Kerman

Uranainen, parisuhteessa elävä Piper Kerman ei juuri muistuta sitä levotonta nuorta naista, joka salakuljetti salkullisen huumerahaa kymmenen vuotta sitten. Mutta elämä menee uusiksi, kun Piper tuomitaan 15 kuukaudeksi vankeuteen. Hyvän kasvatuksen saanut Piper kohtaa vankilassa naisia kaikista sosiaalisista luokista, ja hänen on opeteltava rangaistuslaitoksen kirjoittamattomat säännöt.

Valehtelevat viettelijät: Polttava – Sara Shepard

Tytöt lähtevät kevätlomalla Karibian-risteilylle. He odottavat kuumeisesti tilaisuutta nauttia trooppisista auringonlaskuista ja jättää huolet edes viikoksi taakseen. Mutta missä Emily, Aria, Spencer ja Hanna, siellä A. Valehtelevien viettelijöiden on paras pukea pelastusliivinsä. Melkoinen myrsky on nousemassa, ja A näkisi mieluusti heidän hautautuvan meren syvyyksiin.

Vampyyripäiväkirjat: Uusi aika – L.J. Smith

Elena palaa Fell’s Churchin pikkukaupunkiin veressään ainutlaatuisia voimia. Stefan katoaa yhtäkkiä ja Damon vakuuttelee Elenalle, että hän on tälle vampyyriveljeksistä se oikea.

The Walking Dead: Kuvernöörin nousu – Jay Bonansinga, Robert Kirkman

Kun kuolleet kulkijat astuvat maan päälle Philip Blake seurueineen lähtee pakomatkalle kohti Atlantaa, jonne on uutisten mukaan perustettu pakolaiskeskuksia. Radio- ja tv-kanavat mykistyvät, ja seurueen verinen kujanjuoksu kohti turvapaikkaa johtaa vain umpikujiin. Philip Blakella on pienen tyttärensä henki vastuullaan ja harvojen selviytyjien taistelu kasvavaa zombiarmeijaa vastaan saa hänet epäröimään, onko ihmiskunta tullut tiensä päähän. Kuvernöörin nousu sijoittuu aikaan ennen The Walking Dead tv-sarjaa.

Sellainen tyttö – Lena Dunham

Sellainen tyttö kertoo suositun Girls tv-sarjan luojan Lena Dunhamin tarinan. Lena kertoo elämästään kaunistelematta ja kainostelematta. Hän on sellainen tyttö, joka haluaa saada kaiken mutta joka unohtaa toisinaan kuunnella itseään. Hän lähettää toiveikkaita viestejä itsensä kanssa kamppailun eturintamalta. Omaelämänkerrassaan Lena Dunham jakaa omituisimmat seksikokemuksensa ja suurimmat kasvukriisinsä helpottaakseen sielunsiskojen taivalta.

← Takaisin
seuraa meitä