Kirja-arviot
5.2.2020
|
Reetta Poikkilinja, 11v.

Neropatti keskellä remonttia

Jeff Kinnley: Neropatin päiväkirja: Remppaa pukkaa (suom. Marja Helanen), WSOY 2019

Olen lukenut melkein kaikki Neropatin päiväkirjat, koska ne ovat minusta hauskoja ja mielenkiintoisia. Niissä tapahtuu joka päivä jotain uutta ja jopa kummallista. Asiat kääntyvät nopeasti joskus huonoiksi ja joskus hyviksi.  Päähenkilö (Greg Heffley) on vähän itsepäinenkin joissakin asioissa, mutta osaa olla myös iloinen ja hauska. Hänen paras kaverinsa on nimeltään Rowley Jeffersson. Rowley on aika herkkä ja vähän ujo.  Heffleyn perhe on aika tavallinen perhe loppujen lopuksi, ja tällainen päähenkilö ja hänen perheensä voisi oikeasti olla olemassa.

Remppaa pukkaa -kirjassa päähenkilö Greg Heffley aikoo rakentaa suuren talon, jossa on monta kerrosta. Hän järjestää pihakirpputorin kerätäkseen rahaa rakentamiseen. Kirpputori ei mene aivan putkeen, kun huono sää ja tyytymättömät asiakkaat kohtaavat. Aika äkkiä Greg kuitenkin unohtaa koko jutun ja tulee muihin ajatuksiin. Heffleyn perhe sai ajatuksen muuttaa, kun heidän talostaan löytyi ongelmia. He saivat tehtyä kaupat ja löysivät uuden talon, kunnes kaikki kääntyikin vähän erilailla kuin oli suunniteltu.

Kirjassa on aika paljon kuvia, jotka olivat minusta hyvin tehtyjä ja suunniteltuja. Tämä kirja on kirjoitettu pääosin kirjakielellä. Siellä täällä tekstissä on isolla kirjoitettuja sanoja. Sanat, jotka on kirjoitettu isolla, eivät ole mitään tiettyjä sanoja tai säännöllisesti kirjoitettuja.

Kaiken kaikkiaan pidin kirjasta todella paljon. Siinä ei ollut liikaa eikä liian vähän tekstiä. Pidin myös siitä, että kirjassa oli paljon kuvia. Tämä kirja ei ollut ihan minun lempparini tästä kirjasarjasta, mutta tykkäsin silti paljon. En oikeastaan keksi kirjasta mitään huonoa, sillä tämä kirjasarja on minun lempikirjasarjani.

← Takaisin
seuraa meitä