Kirja-arviot
2.2.2018
|
Arttu Kääriäinen ja Kaapo Hartikainen, Herttoniemen yhteiskoulu

Nörtti valloittaa tv:ssä ja kirjoina

Aleksi Delikouras: teokset Nörtti 4 ja 5 (Otava) sekä tv-sarja Nörtti-DragonSlayer666 (Yle Areena)

DragonSlayer666 on lukiota käyvä nörttipoika, joka pelaa peliä nimeltä CS:GO ja pyrkii olemaan ammattilainen. Joissain tilanteissa mutsi kuitenkin tulee väliin eikä DragonSlayerin elämä hymyile.

Mielestämme yleensä on miellyttävämpää katsoa elokuvia ja tv-sarjoja kuin lukea kirjoja, mutta tällä kertaa oli vaikea sanoa, kumpi oli parempi, sarja vai kirjat. Kirjat on kirjoitettu nuorten kielellä, ja niitä oli siksi mukava lukea. Kirjat on kirjoitettu päiväkirjamaisesti ja hyvällä huumorilla:  ”1. tammikuuta. Uusivuosi. Sosiaalinen media täynnä uudenvuodenlupauksia ja paskanjauhantaa edellisvuodesta. Vuosi vaihtuu joka helvetin 12. kuukausi. Mä en ymmärrä, mikseivät ihmiset jo totu siihen.”

Tv-sarjan henkilöt muistuttavat kirjan henkilöitä, mutta pieniä poikkeuksia oli. Emme ihan saaneet kiinni, ketkä kirjojen henkilöistä vastasivat tv-sarjan henkilöitä. Kirjoista tv:n tekeminen onnistui mielestämme erinomaisesti, mutta hahmot olisi voitu kuvailla paremmin. Henkilöt tuotiin kirjoissa paljon paremmin esille kuin tv:ssä.

Kirjojen miljöö sijoittuu suoraan nykyaikaan, mutta kirjan tapahtumapaikkaa ei kerrottu selvästi.

DragonSlayerin ikää ei ole kerrottu, mutta uskomme että hän on noin 16-18-vuotias. Sarjassa häntä esittää nuori näyttelijäopiskelija Samuel Kujala.

DragonSlayer on erittäin suosittu YouTube-kanavastaan, kirjoista ja sarjastaan. Aleksi Delikouras latasi vuonna 2007 ensimmäisen Nörtti-videonsa YouTubeen, ja nyt DragonSlayer666 tubettaa uudella kanavallaan. Kirjasarjan ensimmäinen osa Nörtti – New Game julkaistiin vuonna 2012. Delikouras on itse käsikirjoittanut ja ohjannut myös Yle Areenassa nähtävissä olevan tv-sarjan. Jengi on suolast!

← Takaisin
seuraa meitä