Kirja-arviot
15.1.2020
|
Hanna Koskinen, 13v.

Nyt riitti romantiikka! Vai riittikö?

Holly Bourne: Niin käy vain elokuvissa, Gummerus 2019

Holly Bournen romaani Niin käy vain elokuvissa on Gummerruksen julkaisema. Englanninkielinen alkuteos It only happens in the movies on vuodelta 2017. Kirja kertoo nuoresta Audrey Wintersistä. Hänen elämänsä on rankkaa, sillä hänen äitiään pettänyt isänsä uhkaa myydä muun perheen talon, ja sen lisäksi hänen poikaystävänsä juuri erosi hänestä parisuhteen nolon lopun jälkeen.

Audrey ei halua viettää niin paljon aikaa enää kotona alkoholisoituneen äitinsä kanssa, joten hän vaihtaa pääaineensa rakkaasta teatterialasta mediatutkimukseen ja menee töihin Flickerin ylihintaiseen ja hienostelevaan elokuvateatteriin. Siellä hän tapaa varmasti joka tytön unelman, Harryn. Harry on selvästi kliseinen tyypillinen elokuvien paha poika: hyvännäköinen, raisu naisten iskijä.

Audreyn paheksunta, välttely ja päätös olla lankeamatta tähän ansaan eivät auta. Mutta miten käy suhteen, jonka toinen osapuoli on saanut tarpeekseen romantiikasta koko loppuelämäkseen?

Elokuvissa rakkaus on luonnonvoima, ja se syttyy ensi kosketuksesta ja kestää ikuisesti. Marko Ahonen on koonnut rakkauselokuvien kliseitä Keskisuomalainen-lehden kolumniinsa: https://www.ksml.fi/mielipide/kolumni/Rakkaus-t%C3%A4ynn%C3%A4-kliseit%C3%A4/929982 . Voit vaikka vertailla, löytyykö niitä Bournen romaanista.

Holly Bourne on brittiläinen YA-romaaneja kirjoittava kirjailija. Hänen kirjansa ovat hauskoja ja paljon todellisempia kuin elokuvat ja tyypilliset rakkausromaanit. Kirjat ovat siis tosiaan suunnattu nuorille aikuisille, mutta ihan oman maun mukaan voi lukea. Itse olen kolmetoista ja pidin kirjasta silti todella paljon.

← Takaisin
seuraa meitä