Kirja-arviot
20.2.2023
|
Enanga Keskitalo, 18v

Onko rakkaus riskin arvoista?

Nicola Yoon: Rakkauden askelkuviot (Suom. Helene Butzow, Tammi 2022)

page1image29114576

Nicola Yoonin teokset eivät koskaan petä. Niinkuin muutkin hänen teoksensa, myös Rakkauden askelkuviot on mahtavasti kirjoitettu, kirjaa ei  voinut laskea hetkeksikään. Se tuo esiin rakkauden ilot ja surut, sekä ennen kaikkea, sen riskit. Onko tärkeämpää matka vai itse määränpää?

Kirja kertoo 17-vuotiaasta Eviestä, joka vanhempiensa eron jälkeen kokee rakkauden olevan epäuskottavaa. Rakkauteen uskominen vain vähenee, kun Evie saa yhtäkkiä kyvyn nähdä ympärillään sydänsuruja. Etsiessään tapaa päästä eroon tästä kyvystä, Evie löytää tiensä seuratanssitunnille. Hänet yllytetään osallistumaan tanssikilpailuun ja saa parikseen X:n, joka laulaa bändissä. Poika saa Evien kyseenalaistamaan entistä ajatusmalliaan elämästä ja rakkaudesta.

Kirjassa eniten rakastan henkilöhahmoja. Päähenkilö Evie on järjestelmällinen ja varovainen, kun taas X on täysi vastakohta. Hän on rohkea, seikkailunhaluinen sekä hänen ajatusmallinsa on tyyppiä YOLO (you only live once). Oli ihana seurata, miten käy, kun toisistaan täysin vastakohdat tapaavat. Kenties jotain kaoottista tai yhteistä kemiaa.

Aluksi olin skeptinen kirjan suhteen, koska se sisältää maagista realismia. Kuitenkin ymmärsin sen olevan tärkeä osa kerrontaa ja ilman sitä tarina ei olisi sama. Kirja pyörii myös tanssin ympärillä, mikä sopii täydellisesti romantiikkaan.

Suosittelen kirjaa totta kai niille, jotka rakastavat rakkausromaaneja, mutta myös niille joille tämä genre ei välttämättä ole niin tuttu. Teos sisältää hyviä juonenkäänteitä ja lumoaa lukijan sen suloisella otteellaan.

← Takaisin
seuraa meitä