Kirja-arviot
8.1.2020
|
Lumi Pusa, 14v.

Palavasti rakastunut sijaisopettajaan

Ted Forsström ja Kaj Korkea-aho: Zoo – Rakkautta plz (Suom. Laura Beck), Otava 2019 

Kirja kertoo nuoresta pojasta Atlanista, jonka hyvä ystävä Elliot muutti perheensä kanssa 8. luokan ajaksi Uuteen-Kaledoniaan. Ystävykset pitävät yhteyttä lähettämällä sähköpostia lähes päivittäin kertoen kuulumisista ja päivän tapahtumista. Atlanilla tapahtumia kerrottavana riittääkin, kun koulussa tapahtuu koko ajan kaikenlaista draamaa ja poikien Zoo-sarjakuva pääsee koulun lehteen pientä palkkaa vastaan. Mutta mikä parasta: maailman kaunein nainen Claudia tulee kouluun sijaistamaan kuvaamataidon opettajaa. Atlaksen mielessä pyörii silti vielä tämä ihana Sarah-Li, jonka kanssa oli ollut aikaisemmin juttua. Atlas oli kuitenkin vahingossa suututtanut hänet ja nyt Sarah-Li mököttää sekä välttelee häntä.

Myöhemmin, kun Atlas opettaa matikkaa Sarah-Lin parhaalle kaverille Tessielle hän kuulee, että Sarah-Li silti puhua pulpattaa jatkuvasti Atlaksesta, mikä tietysti viittaa siihen, ettei hän Atlaksesta yli vielä ole päässyt. Uutisen kuuleminen ilahduttaa Atlasta, mutta myös lisää vaikeutta päättää, kumpi voisikaan olla se unelmatyttö, Claudia vai Sarah-Li. Claudia on ehkä hiukan liian vanha, mutta eihän sille mitään voi, kun palavasti rakastuu. Sitten taas Sarah-Li on se, joka saa murheet unohtumaan ja naurun raikumaan vaikeinakin hetkinä, mutta tykkääkö hän oikeasti vielä Atlaksesta, niin kuin Tessie väittää?

Lukemani kirja ei ehkä ollut mikään kiinnostavin tai sellainen, mitä yleensä tykkään lukea, mutta kirjaan lisätyt hauskat Atlaksen ja Elliotin yhdessä luodut Zoo-sarjakuvat sekä pienet Top 3 -laatikot piristivät lukemista, kun sivut eivät täyttyneet pelkästään tavallisesta tekstistä. Kirja oli kuitenkin rentoa ja viihdyttävää luettavaa, vaikka juonikaan ei mikään jännittävin tai koukuttavin ollut. Tykkäsin kuitenkin, että koko kirja ei kertonut pelkästään Atlanista vaan mukana oli myös kerrontaa muista sivuhenkilöistä, kuten Miniturkista ja Justinista.

 

← Takaisin
seuraa meitä