Kirja-arviot
30.11.2019
|
Valtteri Laakso, 15v.

Pelimaailman ennätyksiä

Kuva:Otava

 

Guinness World Records, Gamer’s Edition 2020 (Suom. Mikko Heinonen, Otava 2019) on Guinnes World Records ennätyskirjasarjan osa, jossa on pelaamiseen liittyviä ennätyksiä. Kirjassa on ennätysten lisäksi tietoa peleistä, pelisarjoista ja -hahmoista.

Kirja alkaa tubettaja Ali-A:n tervehdyksellä, ja sitä seuraa luettelo pelimaailmaan liittyvistä tapahtumista viimeisen puolentoista vuoden ajalta. Kirjassa on myös kooste viimeisen vuoden ajalta palkintoja saaneista peleistä. Kirjasarjan luonteen mukaan kirjassa on myös paljon pelimaailmaan ja e-urheiluun liittyviä ennätyksiä, kuten lista suosituimpien pelien eniten tienanneista.

Kirja on lajiteltu erilaisiin osiin. Megatähdissä tutustutaan tarkemmin historian suosituimpiin videopelihahmoihin ja Seikkailijat-osiossa tutustutaan seikkailupeleistä tuttuihin hahmoihin. Salaiset agentit -osiossa on tietoa agenttipeleistä tutuista hahmoista. Kirjassa on myös monta sivua viimeaikojen pelimaailman kuumimmasta nimestä Fortnitesta, joilla kerrotaan muun muassa pelin historiasta, aseista ja skineistä. Lisäksi Fortnite-osiossa kerrotaan pelin eri kausista sekä pelin suosiosta lukuina.

Kirjassa on monta aukeamaa eri pelihahmoista kertovaa sisältöä, joilla kerrotaan esimerkiksi The Legend of Zeldan Linkistä, Uncharted-sarjan Nathan Drakesta ja viime vuoden suosituimman pelin Red Dead Redemptionin päähahmosta Arthur Morganista.

Tämä oli ensimmäinen lukemani Gamer’s Edition ja pidin siitä. Yllätyksenä minulle tuli, että ennätysten lisäksi kirjassa on paljon yleistietoa peleihin liittyvistä asioista. Erityisen mielenkiintoinen oli mielestäni osio, jossa kerrottiin suosikkipelistäni Red Dead Redemptionista ja erityisesti sen päähahmosta Arthur Morganista. Aukeamalla kerrotaan mm., että peliä tekemässä on ollut historiallisen paljon näyttelijöitä, nimittäin 1200.

Suosittelisin kirjaa erityisesti nuorille videopeleistä tykkääville.

 

← Takaisin
seuraa meitä