Kirja-arviot
15.5.2018
|
Iina Partanen, 14 v.

Pennyllä on salaisuus… 

Zoe Sugg: Girl Online (Suom. Inka Parpola, WSOY 2016)

Penny on tavallinen 16-vuotias teinityttö, jolla on salaisuus. Penny kirjoittaa blogia nimimerkillä Girl Online. Hänellä on kaverihuolia, erikoinen paras ystävä ja omituinen perhe. Kirjassa Penny pääsee purkamaan tunteitaan ja rakastuu. Pennyllä on ollut paniikkihäiriökohtauksia kokemansa auto-onnettomuuden jälkeen. Pennyn perhe viettää joka vuosi joulun kotonaan Elliotin kanssa, mutta tänä jouluna se muuttuu. He menevät New Yorkiin. Pennyn äitiä pyydetään suunnittelemaan siellä häät. New Yorkissa Penny tapaa Noah-nimisen 18-vuotiaan suloisen rokkaripojan ja rakastuu, mutta myös Noahilla on salaisuus.

Kirja rakentuu pitkistä kappaleista, jotka on järkevästi kirjoitettu ja jotka ovat juuri sopivan pituisia. Kirjan henkilöt puhuvat myös tekstiviesteillä. Tekstiviestejä oli mukava lukea, koska tuntui kuin olisi itse ollut kirjassa ja olisi itse sanonut kaikki sanat. Romaani on kirjoitettu selkeästi, mistä pidän.

Kirja herätti paljon erilaisia tunnetiloja. Siinä on paljon surua, iloa ja masentumista. Kirja oli kiinnostava ja mielenkiintoinen ja suosittelenkin sitä kaikenikäisille lukijoille, jotka pitävät onnellisista lopuista ja rakkauden löytämisestä.

Kun aloitin  kirjan, mietin vain Pennyn salaisuutta. Se herätti paljon kysymyksiä, kuten ” Mikä salaisuus on?” Ennen kuin aloitin lukemaan kirjaa, oli kiva pohtia mikä salaisuus on. Kun tiesin mikä salaisuus oli, en olisi arvannut, että se olisi ollut sellainen. Luulin, että se olisi ollut kunnon salaisuus. Mutta salaisuus kuitenkin, joka ei kylläkään herättänyt mitään tunteita. Kun luin kirjaa, jäin koko muusta maailmasta pois, sillä kirjaan todella uppoutui. Kun olin lukenut kirjan lähes loppuun, halusin, että kirja vain jatkuisi ja jatkuisi. Kirja oli mahtava ja sitä oli mukava lukea. Se on yksi parhaimmista lukemistani kirjoista.

← Takaisin
seuraa meitä