Kirja-arviot
24.3.2020
|
Oona Sillanpää, 15v.

Pyörteet

Veronica Roth: Kohtalot (Suom. Outi Järvinen), Otava 2019

Veronica Roth on luonut aivan upean uuden maailman ja sen sisälle monia tarinoita, kuten tämän kirjasarjan toisen osan Kohtalot. Ensimmäinen osa Viillot julkaistiin vuonna 2016, jonka jälkeen monet ovat odottaneet kiihkeästi jatkoa, ja viimein saimme sen käsiimme.

 

Veronica Roth on tunnettu Outolintu-trilogiasta, jonka hän julkaisi vuosina 2011 2013. Päähenkilömme Akos ja Cyra ovat viimekirjassa juuri paenneet planeetaltaan mukanaan ystäviä, vihollisia ja perheen jäseniä. Nyt on päätettävä minne mennä ja mitä tehdä, jotta vältyttäisiin veriseltä sodalta kaksikon kansojen välillä.

 

Henkilömme päätyvät salamyhkäiselle planeetalle, jossa jokainen asia tuntuu olevan tappavaa. Siellä ei ole valoa, mutta myrkkyjä ja vaaroja kyllä löytyy. Ei mene kauaakaan, kun jokainen seurueesta kohtaa yksi kerrallaan viisaan oraakkelin, ja he saavat kuulla jotain, mikä järkyttää heidän maailmojaan.

 

Kirjan hahmojen matkat ovat monimutkaisia, täynnä vaaroja ja yllättäviä käänteitä. Voin luvata, että lukija tulee yllättymään monesti. Hahmot kehittyvät hyvin ja yllättäviin suuntiin. Heitä oppii tuntemaan paremmin ja heidän päätöksistään saa välillä olla ylpeä, kun taas seuraavassa kohtauksessa et ymmärrä miksi he tekivät juuri näin.

 

Pidin kirjasta jopa enemmän kuin ensimmäisestä osasta. Sitä ei malttanut päästää käsistään, kun sen oli aloittanut, ja nyt janoan taas uutta osaa. Pidin varsinkin siitä, miten eri planeetat ja asukkaiden kulttuurit olivat tehty. Ne erosivat paljon toisistaan, mikä teki tarinasta vielä mielenkiintoisemman. Tässä kirjassa nimenomaan pääsimme tutustumaan vielä enemmän muuhunkin galaksiin, kuin ensimmäisessä kirjassa.

 

Totisesti voin vain sanoa, että Veronica Roth on onnistunut taas luomaan jotain aivan uutta ja ihanan jännittävää.

← Takaisin
seuraa meitä