Kirja-arviot
2.10.2019
|
Susanna Knopman 15v.

Rakkaus on sokeaa

Cassandra  Clare: Varjojenmetsästäjät 1: Keskiyön valtiatar (Suom. Terhi Leskinen), Otava 2017

Keskiyön valtiatar on itsenäistä jatkoa Varjojen kaupungit -sarjalle. Varoitus: juonipaljastuksia Varjojen kaupungit –kirjasarjasta. 

 

Emman vanhemmat ovat kuolleet Sebastianin tapettua heidät viimeisimmässä sodassa, vai onko murhaaja sittenkään Sebastian? Tätä Emma ja Julian pohtivat ja selvittävät kirjassa. Mukaan sotkeutuu vanhoja tuttuja ja yhtäkkiä salaperäiset murhat vavisuttavat Los Angelesin instituuttia. Emman ja Julianin kohtalot ovat sidottuina yhteen, sillä he ovat  parabataita, parhaita ystäviä ja taistelutovereita, mutta laki kieltää parabataiden rakastumisen.

 

Tässä huikeassa tarinassa suuret tunteet ovat väistämättömiä. Emmalle ja Julianille alkaa valjeta, miksi rakkaus on kiellettyä, mutta ovatko he valmiita kohtaamaan totuuden ja taistelemaan rakkautensa tähden? Mukaan kuvaan astuu myös Julianin isoveli Mark, joka viimeisimmän tiedon mukaa kidnapattiin haltiamaahan.

 

Mielenkiintoista on seurata ja huomata, kuinka henkilöt ovat kasvaneet ja kehittyneet viimeisimmästä kirjasta, jossa osa hahmoista esiintyi. 

 

“Sillä mihin sinä menet, sinne minäkin menen, ja mihin sinä jäät, sinne minäkin jään; sinun kansasi on minun kansani; missä sinä kuolet, siellä minäkin tahdon kuolla ja sinne tulla haudatuksi.”

 

Kyseinen teksti on parabataiden vala, joka suoritetaan kaikissa seremonioissa, joissa kaksi ystävää liitetään riimulla loppuiäksi parabataiksi. Tämä teksti jäi mieleeni kuiskauksena. 

 

Olin ennakkoluuloinen kirjaa kohtaan, koska ajattelin, että kirja on tehty korvaamaan jo päättynyt Varjojen kaupungit -kirjasarja. Rakastin tätä kyseistä sarjaa ja olin surullinen, kun sarja loppui. Olen iloinen, että rohkenin lukea kirjan, koska tarina oli mahtava ja kiinnostava alusta loppuun saakka. Virkistävää myös oli, että kirjassa vieraili minun lempihahmoni Clary ja Jace, sekä muita tuttuja Varjojen kaupungit -sarjasta. Ehdottomasti suosittelen Varjojen kaupungit -sarjasta pitäneille ja ylipäätään kaikille fantasiasta tykkääville. Seuraavaksi luettavaksi lähtee tämän kirjan uusin jatko-osa. 

← Takaisin
seuraa meitä