Kirja-arviot
23.7.2019
|
Jesperi Korkeela, 18 v.

Sankarien elämää yhdeksässä maailmassa

Rick Riordan: Yhdeksän maailman sankarit (Suom. Ilkka Rekiaro) Otava 2019

Magnus Chase on vierailemassa serkkunsa Annabethin luona, ja sillä aikaa hänen Hotelli Valhallaan jääneet ystävänsä löytävät itsensä toinen toistaan tiukemmista kiipeleistä, yrittäessään selvitä hengissä kohtaamisistaan mahtailevien peikkojen, lohikäärmeiden ja kirottujen nahkahousujen kanssa. Rick Riordanin uusin kirja Yhdeksän maailman sankarit läväyttää lukijan eteen yhdeksän vauhdikasta novellia, joissa seikkailevat Magnus Chase -sarjasta tutut rakastetut hahmot. 

Jokainen yhdeksästä novellista on kerrottu eri henkilön näkökulmasta, joten oman tarinansa pääsevät kertomaan mm. Alex, Samirah, Puoliksisyntynyt ja jopa Odin. Jokainen novelli myöskin sijoittuu yhteen yhdeksästä maailmasta, ja niitä kaikkia yhdistää löyhästi kehyskertomus Thorista, joka hölkkää yhdeksän maailman läpi aivan liian pienissä nahkashortseissa.

Yhdeksän maailman sankarit on hyvin helppolukuinen kirja; sen sisältämät novellit ovat korkeintaan 20 sivua pitkiä ja kerronta soljuu eteenpäin kirjalle täydellisesti sopivalla tempolla, missään kohtaa ei jäädä junnaamaan liiaksi paikalleen, eikä heitetä sivuille liikaa tapahtumia liian nopeasti. Kirjan kerrontaa värittää myös Riordanille ominainen huumori, joka hyvinkin voi saada jopa totisemman lukijan hihittämään ääneen.

Kirjan novellit ovat kaikki juuri omansa tyylisiä ja jokaisen novellin lukukokemus on erilainen kuin aiemman. Tämä on saavutettu kahdella tavalla sillä, että  kertojahahmoilla on selkeästi omat persoonallisuutensa ja tyylinsä, jotka tulevat vahvasti esiin heidän kerronnassaan ja sillä, että novellien maailmat ja juonet eroavat kaikki toisistaan. Kirjan ansioksi on myös mainittava Ilkka Rekiaron suomennos, joka on todella laadukasta työtä.

Yhdeksän maailman sankarit toimii parhaiten, jos on jo Magnus Chase -sarjan fani ja jo valmiiksi pitää hahmoista, mutta se seisoo melko tukevasti myös omilla jaloillaan. Jokainen novelli hienovaraisesti esittelee kertojahahmonsa, ja niissä myös kerrotaan maailman toiminnasta ja rakenteesta. Näin ennen sarjaan tutustumatonkin pystyy lukemaan tämän kokoelman.

← Takaisin
seuraa meitä