Kirja-arviot
15.9.2020
|
Helmi Mäkelä, 14v

Sankaruutta nuorilta nuorille

Kallion lukiolaiset: Sankaritarinoita nuorille, Into 2020

Kallion lukion opiskelijoiden kirjoittama Sankaritarinoita nuorille kertoo erilaisten julkisuuden henkilöiden tai erilaisten vaikuttajien tarinoita. Selviää miten he ovat päätyneet tilanteeseen missä he nyt ovat. Jokaisen henkilön kertomus on tiivistetty muutamaan sivuun, jotka on helppo ja nopea lukea.

Kirjassa ei ole päähenkilöitä, vaan siinä perehdytään monien henkilöiden tarinaan lapsesta aikuisikään.

Teoksessa ei ole tiettyä tyyliä, vaan kerronta muuttuu aina henkilön mukaan. Kuitenkin kaikki tekstit ovat samantyyppisiä, koska niissä kerrotaan, mikä on saanut henkilöt ajautumaan niihin tilanteisiin tai ammatteihin, joissa he ovat ja miksi he ovat halunneet tiettyyn ammattiin. Kirjassa kerrotaan myös aika tarkkaan, kuka kyseinen henkilö on.

Kirja on kieleltään helposti ymmärrettävä ja teksti on asiallista. Luin kirjan kotona, ja siihen meni noin kaksi viikkoa, kun luin kirjaa iltaisin 20 minuuttia. Osa kirjassa esitellyistä henkilöistä oli minulle entuudestaan tuttuja. Jos olisin itse ollut tekemässä kirjaa, olisin valinnut siihen enemmän vanhoja ihmisiä tai sotilaita kuin nuoria henkilöitä, joiden elämässä ei oikeastaan ole vielä niin paljon kiinnostavia käänteitä

Minä luen mieluiten fantasia- tai kauhukirjoja, mutta silti jaksoin lukea kyseisen kirjan. Toki välillä vastaan tuli henkilöitä, jotka eivät minua kiinnostaneet ollenkaan. Siitä kirja on hyvä, että ne henkilöt voi tarvittaessa skipata.

Teoksessa parasta oli helppolukuisuus, helposti ymmärrettävät tekstit ja avartavat kertomukset.

Teos sopii erityisesti 10-15-vuotiaille nuorille, jotka eivät ole vielä niin kehittyneitä lukijoita tai ovat muuten vain kiinnostuneita yleissivistävistä kirjoista. Kirja on kuvitettu.

← Takaisin
seuraa meitä