Kirja-arviot
10.1.2022
|
Ganesh Kharel, 16 v.

Satumainen fantasiaromaani

Malamanteri kansikuva

Malamanteri on nuorten fantasiaromaani. Teos julkaistiin vuonna 2020 (WSOY) ja sen on kirjoittanut Thomas Taylor. Teoksen on suomentanut Jaana Kapari-Jatta. Malamanteri aloittaa merenrantakaupungissa sijaitsevan fantasiatrilogian. Thomas Taylor on brittiläinen kirjailija ja taiteilija, joka muistetaan mm. ensimmäisen Harry Potter -kirjan kannen kuvittajana.

Kirja tuntui aluksi tylsältä, mutta kun aloitin sen lukemisen, jäin siihen koukkuun. Aluksi luulin, että teos sijoittuu menneisyyteen, viktoriaaniseen aikakauteen. Kun henkilöhahmo Herbet mainitsi Pokemon -kortit, ymmärsin teoksen sisältävän elementtejä nykyhetkestä. Kirjassa tapahtumat sijoittuvat Aaverantaan. Nimi on mielestäni täydellinen, sillä se on aavemainen, ja jäätävän sumun peitossa. Kirja on kevyt, fantastinen mysteeri, joka sisältää kuvituskuvia. Juoni on tosi selkeästi ja nokkelasti kirjoitettu. Jokaiselle henkilöhahmolle on annettu loistava nimi, ja he kaikki ovat ainutlaatuisia.

Näen tämän kirjasarjan olevan suuri menestys. Teoksen juoni on tapahtumarikas ja henkilöhahmot ovat samaistuttavia. En ole innokas lukija ja pidän useimpia kirjoja tylsinä, mutta voin vakuuttavasti sanoa, että Malamanteri sai huomioni jännittävällä seikkailullaan. Malamanteri oli alusta loppuun erittäin nautittava kirja. Se on myös ensimmäinen teos trilogiasta, joten en malta odottaa, mitä seikkailuja Violet ja Herbert kohtaavat seuraavissa teoksissa. Suosittelen teosta kaikilla fantasian ystäville.

 

← Takaisin
seuraa meitä