Ilmiöt
8.8.2018
|
Venla Lepänaho

Syksyn uutuuksien joukosta löytyy niin tietokirjallisuutta kuin fantasiaa

Syksyllä ja nyt loppukesästä ilmestyy taas monia mielenkiintoisia teoksia, eikä luettavien kirjojen pino tule näiden myötä ainakaan madaltumaan. Uutuuksien joukossa on niin esikoiskirjoja kuin myös jatko-osia suosituille sarjoille. Lukufiilikseen ilmestyy syksyn mittaan arvioita näistä kirjoista, mutta tässä on listattuna muutama tärppi siitä, mitä on odotettavissa.

Maria Turtschaninoffin Punaisen luostarin kronikat saa jatkoa, kun Maresin voima vie lukijansa mukaan Maresin synnyinseuduille tämän palattua takaisin toteuttamaan unelmaansa, perustamaan koulua tytöille. Miten Maresi voisi kuitenkaan olla kaiken kokemansa jälkeen enää samanlainen kuin muut nuoret neidot hänen kotiseudullaan?

Essi Ihosen esikoisteos Ainoa taivas kertoo uskonlahkoon kuuluvasta Ainosta, joka alkaakin kyseenalaistamaan hänelle opetettuja ajatusmalleja, eikä olekaan enää varma, onko polku, jonka hänen vanhempansa ovat kulkeneet, kuitenkaan oikea polku hänelle.

Ra(s)kas taakka

Esko-Pekka Tiitisen Pikkulinnunrata kertoo Viljasta, joka mystisten virtausten takia alkaa kokea, ettei mikään enää kiinnosta häntä. Ainoastaan kavereiden ehdottaman avaruuslarpin suunnittelu saa hänet innostumaan, mutta larpin käyntiin sysäämien tapahtumien myötä Vilja joutuu käsittelemään menneisyyttään, vaikkei sitä haluaisikaan.

Syksyllä ilmestyvien teosten joukkoon mahtuu myös tietokirjoja. Syyskuussa ilmestyvä Maiju Ristkarin, Nina Sunin ja Vesa Tynin kirja Sukupuolena ihminen kertoo sukupuolen moninaisuudesta helposti lähestyttävällä tavalla. Kyseessä on myös ensimmäinen suomalainen tätä aihetta käsittelevä nuorille suunnattu tietokirja.

SUKUPUOLTA POHTIMASSA: Suomen ensimmäinen nuorille suunnattu teos sukupuolen moninaisuudesta

Lokakuussa saa päätöksensä Erika Vikin Kaksosauringot -trilogia, kun Nefrin tytär julkaistaan. Vihdoinkin saamme tietää Aleian salaisuudet, ja kuinka käy Seleesian mantereelle, kun valtapeli käykin seleesejä vastaan.

Nina Lacourin Välimatkoja käsittelee vaikeita asioita, kuten yksinäisyyttä ja surua. Se kertoo Marinista, joka on muuttanut kauas kotoa lähdettyään collegeen, eikä ole enää sen jälkeen pitänyt yhteyttä läheisiinsä. Jotain on sattunut viimeisten viikkojen aikana ennen muuttoa, mutta Marin ei ole halunnut puhua siitä kenellekään, mutta lopulta paine kasvaa niin suureksi, että joululomalla Marin tapaa parhaan ystävänsä Mabellen ensimmäistä kertaa kuukausiin.

Myös muutama novellikokoelma ilmestyy syksyllä. Yksi niistä on Päivi Haanpään ja Marika Riikosen toimittama Tusina, josta löytyy monien kirjailijoiden kirjoittamia erityisesti nuorille suunnattuja novelleja, jotka käsittelevät erilaisia aiheita maahanmuutosta yliluonnollisiin kohtaamisiin ja sisällissotaan.

← Takaisin
seuraa meitä