Kirja-arviot
1.1.2020
|
Lotta Routanen, 14v.

Tarkasti horoskooppimerkeistä

Ulla Palomäki: Horoskooppimerkkien voima, Gummerus 2018

 

Kirja kertoo yksityiskohtaisesti horoskoopeista ja niiden merkityksestä jokapäiväisessä elämässä. Miten horoskooppimerkit rapu ja kauris eroavat toisistaan? Kuka sopii puolisoksesi horoskooppien perusteella? Kirja kertoo myös valloitusvinkkejä jokaiselle horoskoopille tai miten kannattaa käyttäytyä, jos johtajasi sattuu olemaan esimerkiksi kaksoset. Saat kirjasta selville myös nousevan horoskooppimerkkisi.

 

Kirjan kieli on asiallista ja monipuolista. Teksti sisältää myös sanoja, joiden tarkoitusta en tiennyt aiemmin. Teksti toistaa mielestäni liian monta kertaa, että “saat nousevan horoskooppimerkkisi selvitettyä kirjan takaa, jos syntymäaikasi on tiedossa.”

 

Mielestäni kirja oli ihan hyvä, mutta usein se kävi hieman pitkäveteiseksi lukea. On melko tylsää lukea tekstiä oinaasta, jos ei satu tuntemaan henkilöä, jonka horoskooppimerkki on oinas. Kirja on joka tapauksessa hyvin toteutettu ja huomaa, että sen eteen on nähty tutkimustyötä ja vaivaa. Kirja koostu kahdesta ennen julkaistusta kirjasta (Tunne horoskooppimerkit, 2003 ja Kuka sopii minulle?, 2011), joten kirja on monipuolista luettavaa.

 

On hienoa, että kirjasta saa selville nousevan horoskooppimerkkinsä, sillä niistäkin kerrotaan yhdessä kirjan osassa. Kirja on jaettu neljään osaan: Tunne horoskooppimerkit, Nouseva merkki luonteessasi, Kuka sopii minulle ja Laske nouseva merkkisi. Mielestäni mielenkiintoisin oli osa Tunne horoskooppimerkit, sillä se kertoi yksityiskohtaisesti kaikista merkeistä.

 

Kirjan toinen osa Kuka sopii minulle? on toteutettu hienosti ja aikaa säästämättä. On outoa ja ehkä jopa vähän vaikeaa lukea, miten härkä ja jousimies sopivat yhteen, jos ei ole tilannetta, mihin verrata. On kuitenkin mielenkiintoista lukea omasta ja esimerkiksi lähimpien ystävien merkeistä, joista osa oli pelottavasti totta. Kirjaa lukiessa on hauska verrata merkkien tunnuksia ystäviin.

 

En ole henkilökohtaisesti ikinä uskonut horoskooppeihin, mutta kirjan myötä aloin kiinnostua enemmän. Suosittelen kirjaa kaikille horoskoopeista kiinnostuneille ja nuorille. Kirja on hyvää luettavaa, jos on edes hiukan kiinnostunut horoskoopeista tai haluaa oppia ehkä lisää itsestä tai oppia ymmärtämään ystäviään paremmin.

← Takaisin
seuraa meitä