Kirja-arviot
18.12.2020
|
Opri Härkönen

Tuleeko joulua ollenkaan?

Maja Lunde: Lumisisko (suom. Katriina Huttunen), S&S 2019

Lumisisko kansikuva, metsä, lapsia ja luistimet

Joulu on monen mielestä vuoden ihanin päivä. Se on kuitenkin Aatolle todella erityinen, koska silloin on hänen syntymäpäivänsä. Tänä vuonna kaikki on kuitenkin erilaista. Aaton perhe käyttäytyy oudosti Aaton siskon kuoleman jälkeen. Ei näytä siltä, että joulua on tulossa ollenkaan. Eräänä päivänä Aatto kuitenkin tapaa uimahallin ulkopuolella punatukkaisen tytön nimeltä Heta. Heta on kummallisin ihminen, jonka Aatto on ikinä tavannut, mutta tytön positiivisuus tarttuu pian Aattoon, kun Heta vie hänet ihmeelliseen kotiinsa, joka on täysin koristeltu joulua varten. Talon ulkopuolella hiippailee kuitenkin outo mies, ja Aatosta tuntuu, ettei Heta kerro hänelle kaikkea.

Ensin ajattelin, että Lumisisko olisi täysin lastenkirja, mutta siinä puhuttiin yllättävän synkistäkin aiheista, kuten itsemurhasta, masennuksesta ja kuolemasta. Tästä huolimatta kirjassa oli silti aika iloinen tunnelma suurimman osan ajasta (vaikka surullisiakin kohtauksia oli). Pidin erityisesti kirjan lopusta, koska se oli todella yllättävä ja siinä oli kummitustarinamainen iso käänne.

Kirjassa pidin erityisesti Heta-hahmosta, koska hän oli hauska ja hänen positiivisuutensa tarttui melkein minuunkin. Hän oli myös hyvin kiinnostava hahmo, koska vaikka hän oli yleensä positiivinen ja iloinen, niin joskus hän muuttui surulliseksi ja hiljaiseksi. Hänestä näkyi selvästi, että hänellä oli jotain salattavaa, ja lukiessani halusin koko ajan tietää mitä se on.

Lumisisko oli niin kiinnostava kirja, että luin sen samana päivänä kun sain sen. Viimeiset kymmenen sivua itkin lukiessani, koska kirja oli niin liikuttava. Kun palasin vain silmäilemään viimeisiä sivuja, kyyneleet alkoivat valua.

← Takaisin
seuraa meitä