Ilmiöt
10.6.2019
|
Venla Lepänaho

Tulevia ja juuri ilmestyneitä kirjoja tv-sarjojen ja fantasian ystäville

Koska kirjallisuutta ei koskaan voi olla tarpeeksi, ilmestyy ensi kesän ja syksyn aikana monia mielenkiintoisia kirjoja. Alla on muutamia nostoja tulevista teoksista, joihin voi tarttua, kunhan ne kauppojen hyllyille ehtivät.

 

Äärimmäisen suosittujen Salla Simukan ja Siri Kolun ensimmäinen kokonaan yhdessä kirjoittama aikuistenromaani Kontakti kertoo kahdesta samassa perheessä kasvaneesta naisesta, Ursasta ja Stellasta, jotka palaavat taas yhteen, kun heidän isänsä kuolee. Sisarukset alkavat epäillä, ettei heidän isänsä ole kuollut luonnollisesti, mistä muodostuu suuri mysteeri. Kontakti on avausosa trilleritrilogialle.

Mats Strandbergin Loppu on nuorille suunnattu scifi-romaani, joka vie lukijan yhteen kesään, jonka jälkeen kaikki on loppumassa. Seitsemäntoistavuotiaan päähenkilön täytyy elää koko elämänsä yhtenä kesänä, sillä syksyllä asteroidi on osumassa Maahan, eikä sen jälkeen tule olemaan enää mitään. Kirja on juuri ilmestynyt, joten sen ehtii lukemaan hyvin ennen syksyä.

Heinäkuussa julkaistava Sanna Iston Sirpale kertoo lukioikäisestä Minjasta, joka jää yksin kolmeksi viikoksi Berliiniin, kun muu perhe lähtee matkoille. Kaikki ei kuitenkaan mene, kuten Minja on suunnitellut, vaan hän päätyy selvittämään talon salaisuuksia löydettyään lattialautojen välistä kahvikupinkorvan, joka kuljettaa hänet ajassa taaksepäin talon historiaan.

Holly Bournen uusin teos Niin käy vain elokuvissa julkaistaan heinäkuussa. Se kertoo Audrey Wintersista, joka on saanut erilaisten epäonnisten sattumusten takia tarpeekseen romantiikasta ja on vain päättänyt keskittyä lukion mediakurssiin ja työhönsä elokuvateatterissa. Kuitenkin hän rakastuu uudestaan ohjaajan urasta haaveilevaan Harryyn, jonka kanssa suhde ei ole kuin romanttisesta elokuvasta.

 

Syyskuussa taas saadaan lukea Andre Norton-palkinnon saanutta käännösfantasiaa, kun Tomi Adeyemin Veren ja luun lapset julkaistaan. Kirja kertoo Zeniestä ja hänen seikkailustaan, joka alkaa mahdollisuudesta tuoda maailmasta viety magia takaisin.

SKAM -sarjan faneille on myös luvassa luettavaa, kun Sofie Frøyssan ja Vildea näytelleen Ulrikke Falchin yhteinen kirja Tyttövoimaa! Ensiapupakkaus julkaistaan syyskuussa. Teos purkaa käyttäytymismalleja, joiden mukaan tyttöjen oletetaan toimivan, ja tarjoaa ratkaisumalleja vaikeisiin tilanteisiin.

Suositusta Sekasin -sarjasta on tulossa kirja, jonka ovat kirjoittaneet sarjan käsikirjoittaneet Teemu Nikki ja Jani Pössö. Kirja pohjautuu sarjaan, mutta sisältää myös uusia asioita sarjan katsoneillekin.

Korkean fantasian lukijoille löytyy myös uutuus luettavaksi syksyn pimeyteen. Lokakuussa ilmestyy Christopher Paolinin Kulkuri, noita ja lohikäärme, ensimmäinen osa Tarinoita Alagaësiasta -sarjasta, joka vie lukijan takaisin Perillinen -sarjan maailmaan. Lohikäärmeitä ja seikkailua on siis luvassa, kun Eragonin matka jatkuu.

Lokakuussa on myös aika tutustua aivan uudenlaiseen kirjallisuuteen, kun Veera Ojolan Pientä säätöä julkaistaan. Kyseessä on Suomen ensimmäinen chatfiktio-romaani eli kirja on kokonaan kirjoitettu chat-muotoon. Siinä päästään seuraamaan kolmen lukiotytön lapsuuden ja aikuisuuden välissä olevaa elämää ja sen käänteitä heidän WhatsApp-ryhmänsä keskustelujen kautta.

← Takaisin
seuraa meitä