Kirja-arviot
21.5.2024
|
Olivia Hirviniemi, 16v.

Tuntematon tyttö, upporikas perhe: Kohtalokas peli voi alkaa

kansikuva

Jennifer Lynn Barnes: The Inheritance Games, Salainen perijätär (Suom. Aila Herronen, WSOY 2024)

The Inheritance Games -sarjan avausosa on täynnä kiehtovia yksityiskohtia sekä monipuolisia henkilöhahmoja. Tuntematon tyttö, Avery Kylie Grambs, perii miljardiomaisuuden jättäen miljardööri Tobias Hawthornen verisukulaiset moninkertaisesti varjoonsa. Tähän liittyy kuitenkin yksi ehto: Averyn on elettävä vuosi Hawthornen kartanossa yhdessä Hawthornen katkerien sukulaisten kanssa pitääkseen perintönsä. Kaikki eivät ole kuitenkaan valmiita jättämään asiaa tähän. Jopa Avery itse alkaa selvittämään omaa osaansa miljardöörin elämässä ja tutustuu samalla neljään Hawthornen salaperäiseen veljekseen. 

Olen lukenut paljon fantasiakirjoja ja tämä olisi hyvin voinut olla sellainen. Ainoa ero oli, ettei mitään taikoja oikeasti tapahtunut. Uskomaton tarina nykymaailmaan sijoitettuna oli täynnä logiikkaa. Tarinankerronta oli sujuvaa enkä malttanut laskea kirjaa käsistäni, kun olin kerran sen aloittanut. Vaikka kirja päällisin puolin näytti paksulta ja siinä oli lähes 400 sivua, kului sen ääressä ainoastaan yksi ilta ja aamu. 

Tobias Hawthornen lapsenlapset Nash, Grayson, Jameson sekä Xander värittävät tarinaa erottuvilla persoonillaan. Averyn selvittäessä mysteeriä, hän saa huomata kartanossa vallitsevan muitakin salaisuuksia, jotka vaikuttavat alueen ilmapiiriin. Barnesin elävät hahmokuvaukset herättivät uteliaisuuteni heti alusta alkaen. Kirjailija on hyödyntänyt tehokkaasti hahmojen ilmeitä ja asentoja kuvaamaan heidän tunteitaan ja ajatuksiaan. Kirja erosi monista lukemistani kirjoista nopeatempoisella ja nerokkaalla juonellaan, johon sisältyi valtaisa määrä kutkuttavia dialogeja. 

Ei ole mikään ihme, että The Inheritance Games on ollut New York Timesin myydyimpien kirjojen listan kärjessä. Trilogia on saavuttanut suosiota ympäri maailmaa. Syksyllä 2024 kustannusosakeyhtiö WSOY julkaisee sarjan toisen osan suomenkielisen version Hawthornen arvoitus. Odotan kirjan ilmestymistä jännittyneenä ja uteliaana. Ensimmäisen osan perusteella odotettavissa voi olla mitä tahansa! 

← Takaisin
seuraa meitä