Kirja-arviot
6.6.2023
|
Leevi Ruuskanen, 16v

Vampyyrina elämisen haasteet

kansikuva

J.S.Meresmaa: Kunnes tapaamme taas (Karisto 2023) 

Kunnes tapaamme taas on jatkoa kirjalle Kenties tapaan sinut vielä. Olen lukenut myös ensimmäisen osan, joka oli mielestäni hyvä, ja siksi halusin lukea myös toisen osan.  

Jo kirjan Kenties tapaan sinut vielä lopussa päähenkilön kaveri Roope muuttui vampyyriksi. Roope ja Nora ovat kavereita, myös Nora on vampyyri. Nora auttaa Roopea selviämään vampyyrin arjesta.  Kirjassa Roope joutuu ensimmäistä kertaa maistamaan aitoa ihmisverta. Vampyyrina oleminen on Roopelle vaikeaa, koska hänellä on verikammo. Roopella ja Noralla on kuitenkin yhteinen riesa elämässään, nimittäin Noran veli Kaspar. 

Mielestäni Kaspar vihaa Roopea ja yrittää kostaa hänelle. Noralla menee hermot monta kertaa Kaspariin tämän pelleilyn takia.  Edellisen kirjan päähenkilön Aleksi on myös aika ärsyttävä hahmo Roopen mielestä. Aleksin persoona on jotenkin sellainen, että samaan aikaan tekisi mieli kuristaa ja halata häntä.  Käsittääkseni Aleksi on yhdessä Roopen siskon Iiriksen kanssa, mutta hänellä on myös tunteita Roopea kohtaan pitkin kirjaa. 

Kun Iiris joutuu sairaalaan, on Roope hyvin huolissaan siskostaan. Iiris on Roopelle tärkeä ja rakas ihminen. Iiriksen kooma ei ole Roopen mielestä yhtään hyvä juttu. Hän haluaa mennä tapaamaan Iiristä, mutta Aleksi ei päästä niin helpolla menemään, koska hän haluaa olla Roopen kanssa. 

Kirjan loppupuolella Roope ja Aleksi kokevat toisiaan kohtaa vetovoimaa, jopa enemmän kuin aikaisemmin. 

Kirjassa pohditaan vampyyrina elämistä ja ihmissuhteiden merkitystä elämässämme. Kuinka rakkaus toista kohtaan voi olla hyvin monipuolista. Opin kirjat luettuani paljon vampyyrin ja ihmisen suhteesta. Meresmaa nostaa esiin mielenkiintoisia ajatuksia vampyyrina elämisestä ja rakkauden haasteista. 

Pidin tämän kirjan lukemisesta paljon, koska siinä jatkettiin aiempaa tarinaa ja pääsin tutustumaan paremmin Roopenkin ajatusmaailmaan. Tekstiä on helppo lukea. Kirjan pituus saattaa kannustaa myös sellaisia lukijoita tarttumaan kirjaan, jotka eivät tykkää niin paljon lukemisesta. Ennen tätä kirjaa suositellen lukemaan ensimmäisen osan.

← Takaisin
seuraa meitä