Kirja-arviot
3.12.2015

Holly Smale: Geek Girl

Holly Smale: Kohellusta korkokengissä. Tammi 2015.

Harriet Manners on 15-vuotias parantumaton nörtti, kaikkitietävä. Hänen fiksuutensa ei kuitenkaan peitä sitä faktaa, että tunteiden kanssa Harriet on toivoton tapaus. Harriet on myös malli, hieman erilainen ja kokeilevainen sellainen. Vaikka Harriet sanoo olevansa nykyään erilainen ja suositumpi, on hän kuitenkin silti oma itsensä, parantumaton nörtti.
Harriet on hieman epävarma äitipuolensa Annabelin raskaudesta ja mikä hänen roolinsa on uusioperheessään. Harrietin paras ystävä Nat on lähdössä kesäksi pakkolomalle Ranskaan, joten Harrietin kesäsuunnitelmat murskaantuvat. Tärkein sivuhenkilö Harrietille on hänen poikaystävänsä Nick. Nick on myös malli, komea, upea ja täydellinen. Harriet odottaa, että hänen ”leijonapoikansa” tekee romanttisen palaamisen niin kuin rakkaustarinoissa. Päästyään japaniin mallikeikalle, Harriet tapaa täydellisen mallin, Poppyn. Poppy sanoo Nickiä hänen poikaystäväkseen ja Harrietin toiveet poikaystävän palaamisesta murtuvat. Vastoinkäymisiä tulee joka nurkan takaa ja kaikki alkaa murentua käsiin. Kaikki ei kuitenkaan ole niin kuin miten hän kuvittelee, vaan syyt huonoihin mallikuvauksiin ja särkyneeseen sydämeen löytyykin aivan Harrietin läheltä.
Kohellusta korkokengissä on puoleensavetävä kertomus tytöstä, jonka elämässä tapahtuu kaikenlaista yllättävää. Nopealukuinen kirja on täynnä nokkelia faktoja sekä rehellisiä nuoren tytön tunteita. Päähenkilöön Harrietiin kiintyy nopeasti ja hänelle sattuviin kommelluksiin ei tylsisty. Harriet kasvaa kirjan aikana ihmisenä, sekä nuorena naisena. Kirjassa on hyvä juoni ja se on helppolukuista luettavaa, joka on piristävää. Kirja näyttää kuinka voit luoda koko tarinan päässäsi ja lopuksi huomata etteivät asiat ole lainkaan niin. Kirjassa on rutkasti huumoria, on romantiikkaa, ja on vielä todella hyvä juoni. Unohtamatta mahtavaa ja erilaista päähenkilöä, joka tuo jotakin uniikkia lukemiseen.

← Takaisin
seuraa meitä