Kirja-arviot
25.7.2019
|
Oona Sillanpää,  15 v. 

 Viikinkejä ja hypertalvea 

Anders Vacklin ja Aki Parhamaa: Glitch (Sensored Reality 2), Tammi 2019

Glitch on Andres Vacklinin ja Aki Parhamaan luoma jatko-osa Sensored Reality – sarjaan. Se sijoittuu sadan vuoden päähän, mutta on silti täynnä historiaa pelien merkeissä.

Tulevaisuuden maailman on vallannut hypertalvi, joka hautaa Helsingin kaupunkisaaren lumeen. Sen lisäksi Bugin maailmaan on ilmestynyt monien ihmisten suosio häntä kohtaan. Hän on nyt maailmankuulu videopelaaja.

Bugin tarina jatkuu siitä huolimatta. Hänen äitinsä on kadonnut ja isän kuolemaan liittyen on monia kysymyksiä, joita tyttö haluaa selvittää. Bugjn ajatuksia vie muualle kuitenkin kuuluisa peliakatemia, jonne hän ystävineen pääsi opiskelemaan. Mutkia kuitenkin tuo matkaan Jaden kämppäkaveriksi päätyminen. Onko viime vuotiset kiistat tosiaan unohdettu?

Koulun opetukseen sisältyy uusi viikinkimaailmaan sijoittuva peli, jota jokainen haluaa pelata. Paitsi Bug, joka ei halua olla enää kenenkään pelinappula. Tyttö kuitenkin joutuu taas väistämättä peliin ja keskelle uusia arvoituksia ja mahdollisuuksia. Peli osoittautuu joiltakin osin epärehdiksi ja vaaralliseksi. Onko Bugin taas pelastettava ystävineen maailma?

Glitch on vauhdikas ja mielenkiintoinen kirja, jossa kuvataan aivan uudesta näkökulmasta tulevaisuutta ja keskitytään peleihin ja nuorten maailmaan. Kirjasarja sopii hyvin niin pelejä pelaaville kuin niillekin, jotka eivät pelaa.

Pidin siitä, miten päähenkilön vanhempien katoaminen ja kuoleman arvotus on saatu mukaan ns. hienovaraisesti. Se ei pläsähdä keskelle naamaa kerta toisensa jälkeen, vaan johtolankoja satelee hiljalleen mukaan tarinaan, ja se saa lukijan miettimään, mitä on tapahtunut.

Kirja oli omalla tavallaan jännittävä, mieleenpainuva ja mielenkiintoista luettavaa, ja se sisältää tuttuja elementtejä nykypäivästä ja samaistuttavia asioita.

← Takaisin
seuraa meitä