Kirja-arviot
24.4.2018
|
Valtteri Laakso, 14 v.

Viikonlopun moposeikkailut

Jyri Paretskoi: Shell’s Angles – Aivot narikkaan (Karisto 2018)

Shell’s Angles – Aivot narikkaan on Jyri Paretskoin kirjoittaman palkitun Shell’s Angles -kirjasarjan neljäs ja uusin osa. Aiemmat ovat: Shell’s Angles, Shell’s Angles ja Kalajoen hiekat, Shell`s Angles ja beibit. Kirjasarja kertoo mopojengin seikkailuista. Ensimmäisessä mopojengi perustetaan, seikkaillaan ja Henri loukkaantuu. Shell’s Angles ja Kalajoen hiekat kirjassa Milla lähtee Helsinkiin ja pojat Kalajoelle Rudin tyttöystävän luo. Shell’s Angles ja beibit osassa Rudi saa kuulla, että hänestä on tulossa isä ja Samu tapaa mukavan oloisen tytön netissä.

Kirjasarjan kirjoittaja Jyri Paretskoi on vuonna 1979 syntynyt kirjailija, joka kirjoittaa lähinnä nuortenkirjoja. Paretskoi on voittanut Topelius-palkinnon esikoisromaanillaan Shell’s Angles.

Shell’s Anglesin mopojengiin kuuluu kolme poikaa: isäksi tuleva Rudi, veljensä luona asuva nyrkkeilyä harrastava Samu ja äitinsä pienenä menettänyt Henri sekä kaksi tyttöä: Henrin tyttöystävä Milla ja porukan uusimmaksi jäseneksi liittyvä Jenni.  Jengiläiset ovat kaikki yhdeksäsluokkalaisia.

Aivot narikkaan kirja alkaa siitä, kun Samu on tullut jätetyksi, eikä koulussakaan mene hyvin. Matkalla kotiin Samu saa kaiken lisäksi sakot mopolla keulimisesta. Kaverukset eivät kutenkaan halua miettiä vastoinkäymisiä vaan päättävät järjestää aivot narikkaan -viikonlopun. He kirjoittavat lapulle tehtäviä laidasta laitaan; vaatteiden vaihdosta opettajalle tehtävään pilaan. Tehtävien johdosta kaverukset joutuvat mitä erilaisimpiin kommelluksiin, mutta saavat myös uuden ystävän. Seikkailut päättyvät yllättävään käänteeseen.

Aivot narikkaan kirja oli niin hyvä, ettei tehnyt mieli laittaa sitä sivuun. Kirja oli hyvin kirjoitettu ja helppolukuinen. Olen lukenut kaikki neljä osaa ja pidin sarjasta. Kaverusten moposeikkailut ovat hauskoja ja yllätyksellisiä. Vaikka en yleensä lue kirjoja niin tämä oli oikein hyvä kirja, ja koko Shell`s Angles sarjaa voi suositella muillekin.

 

← Takaisin
seuraa meitä