Kirja-arviot
30.4.2018
|
Pulmu Mattila, Järvenpään Yhteiskoulu

Villit siivet selkään ja lentoon!

Terhi Rannela: Kesyt kaipaavat, villit lentävät (Karisto 2018)

Podetko matkakuumetta, mutta matkalle lähtö ei vain tule kyseeseen? Kaipaatko ideoita matkakohteiksi?  Vai haluaisitko kenties kokea vierailemasi kohteet jonkun toisen silmin ja aistein? Tässä on sinulle oiva kirja!

Kirja vie lukijansa nojatuolimatkalle sateisesta Trondheimista Uuden-Seelannin turistirysiin ja Atlantic Citystä Tokion ihmisvilinään. Mukaan pääsee myös bongaamaan virta-alleja Islannin vuoripuroissa, extempore-matkalle Singaporeen, Madonnan keikalle, Haapsalun ruotsalaismuseoon, puoleksi vuodeksi Hannoveriin, Kreikan Salamiin antiikin tunnelmaa huokuvalle saarelle sekä moniin, moniin muihin kiinnostaviin seikkailuihin ympäri maailman.

Kesyt kaipaavat, villit lentävät on kokoelma kertomuksia kirjailija Terhi Rannelan matkapäiväkirjasta. Matkakertomusten lisäksi tuttavallisessa kirjassa pohdiskellaan muun muassa kirjallisuutta, kirjoittamista ja muita asioita, joita kuuman teekupposen äärellä voisi pohdiskella.

Itse olen hulluna vieraisiin kieliin, kulttuureihin ja matkustamiseen. En tosin ole vielä hirveästi matkustellut kotosuomen ulkopuolella, joten tämä kirja tarjosi tavan tutustua kohteisiin ja erilaisiin kulttuureihin ihan omasta huoneesta käsin. Terhin matkailua oli kiehtovaa seurata, hän on tosiaan nähnyt ja paljon! (Itsestäni ainakin tuntuu niin.) Oli myös kiva lukea Terhin kokemuksista Kiilopään tunturilla, koska olen itsekin käynyt siellä, ja uskaltautunut pulahtamaan tunturipuroonkin.  Mietiskelyt kirjallisuudesta olivat myös mielenkiintoisia, sillä haaveilen itsekin kirjailijan urasta.

Moni kirjan luku on julkaistu kolumnina mm. Kaleva- ja Karjalainen-lehdissä. Terhi Rannela on kirjoittanut myös historiallisiin tapahtumiin perustuvia teoksia, esimerkkinä Punakhmerien Demokraattiseen Kamputseaan sijoittuva Punaisten kyynelten talo (2013) ja SS-kenraalin vaimosta kertovan Frau (2016). Jälkimmäistä teosta varten Rannela teki taustatutkimusmatkoja Prahaan, Lidiceen ja Fehmarniin.

← Takaisin
seuraa meitä