Kirja-arviot
12.8.2021
|
Alva Lappalainen, 15v.

Voiko kahta poikaa rakastaa samaan aikaan?

Jenny Han: P.S. Rakastan sinua yhä, WSOY 2020 (suom. Antti Hulkkonen) 

 

P.S. rakastan sinua yhä kansikuva, tyttö

 

Lara Jeanin ei pitänyt rakastua oikeasti Peteriin. Niin ei vaan pitänyt käydä, heidän piti vain teeskennellä seurustelevansa, mutta nyt hän yhtäkkiä seurusteleekin koulun kuumimman pojan kanssa ihan oikeasti. Lara Jeanille iskee kuitenkin epäilys siitä, kuuluvatko he Peterin kanssa sittenkään yhteen vai kuuluuko Peter sittenkin hänen eksälleen Genevievelle, joka selkeästi haluaa Peterin takaisin. Samaan aikaan Lara Jeanin vanha ihastus John McClarenin palaa takaisin kuvioihin, ja hän kaappaa kokonaan Lara Jeanin huomion. Lara Jean löytää itsensä tilanteesta, jossa hän rakastaa kahta poikaa samaan aikaan, ja hänen on valittava kumman pojista valitsee, kiinnostavalta ja turvalliselta vaikuttavan John McClarenin vai Peterin, jota hän ei ole koskaan unohtanut kokonaan. 

 

Jatko-osa huippusuositulle Lara-Jean -sarjalle

Jenny Hannin P. S. Rakastan sinua yhä, joka on jatko-osa kirjasarjan aiemmalle osalle Pojille, joita joskus rakastin, joka kertoo rakastumisesta ja nuoruudesta, siitä mistä tietää, että rakastaa jotakuta ja ketkä kuuluvat toisilleen. Kirja kertoo myös ystävyydestä, siitä miten ystävyys voi muuttua vihamielisyydestä. Lara Jean ja Genevieve ovat olleet pienempänä parhaita ystäviä, mutta nyt he ovat kuitenkin toistensa pahimpia vihamiehiä. Aiemmin on kerrottu heidän tarinastaan vain Lara Jeanin puoli, mutta nyt tuodaan esille myös Genevieven näkökulma, joka toi kirjaan kivaa vaihtelua ja sai ainakin minut ymmärtämään myös Genevieveä. 

 

Kirja on mielestäni onnistunut erittäin hyvin sen koukuttavassa ja kekseliäässä juonessa. Kirjan kerrontatapa on myös hyvin onnistunut. Kirjassa on minä-kertoja, ja kirja kerrotaan päähenkilön Lara Jeanin näkökulmasta. Lukija päästetään mahtavasti hänen päänsä sisään, kerrotaan paljon hänen ajatuksiaan ja tunteitaan, joka tuo hahmon lähelle lukijaa ja saa samaistumaan häneen. 

 

Kirja on kevyttä ja helppolukuista luettavaa. Kirja on täydellinen, vaikka rannalla auringonpaisteessa tai sadepäivälle sisälle luettavaksi niille, jotka rakastavat suhdekiemuroita ja Songin tyttöjä. Kirjoista on tehty myös huippusuositut elokuvat: To All the Boys I’ve Loved Before (2018), To All the Boys: P.S. I Still Love You (2020) ja To All the Boys: Always and Forever (2021), joita suosittelen myös.

← Takaisin
seuraa meitä