Kirja-arviot
9.1.2020
|
Valtteri Laakso, 15v.

Yhdeltä istumalta

Miklu: Paras kirja ikinä, Otava 2019

Paras kirja ikinä on tubettaja Mike ”Miklu” Bäckin esikoiskirja. Kirja on kokoelma Miklun ajatuksia erilaisista asioista sekä vinkeistä elämään.

Miklu on tullut Youtuben avulla tunnetuksi sosiaalisen median vaikuttajana. Hänen suosionsa räjähti heti alussa veljensä, myös tubettaja Roni Backin avulla. Paras kirja ikinä on vuonna 2019 julkaistu Miklun esikoiskirja, jolle on tulossa jatkoa alkuvuodesta 2020.

Kirjassa on 14 eripituista ja sisällöiltään hyvin erilaista lukua. Varsinaisesti kirja alkaa Miklun tarinasta, jossa hän kertoo nuoruuden valetyttöystävästään. Muissa kirjan luvuissa mm. haastatellaan hänen veljeään, Ronia ja kerrotaan syvällisiä ajatuksia esimerkiksi lehmänmaidon alkuperästä ihmisten ravintona.

Yhdessä kappaleessa kerrotaan tubettajien elämästä Youtuben ulkopuolella. Kappale muistuttaa ihmisiä hyvin siitä, että youtubettajien elämä ei aina ole pelkästään sitä, mitä videoilla näkyy.

Luku noloudesta oli hyvä. Oli samaistuttavaa, kun siinä puhuttiin siitä, kuinka pojilla on “tsiljardi” kättelytapaa. Samaa mieltä Miklun kanssa olin myös small talkin turhuudesta, ja tutulta kuulosti myös valitus siitä, kuinka kysymykseen: “miten menee” saa aina vastauksen “ihan jees.”

Kirjassa on myös Miklun ja muiden muassa Miklun äidin, hänen isoäitiensä ja kollegojen neuvoja elämään. Kirjassa on myös toiminnallisia kohtia, esimerkiksi yhdellä sivulla kehotetaan rikkomaan yksi sivuista.

Kirja oli todella helppolukuinen ja luin sen yhdessä illassa. Kirjan vitsit eivät olleet mielestäni kovin hauskoja ja ne olivat selkeästi suunnattu minua nuoremmille. Kirjassa olleet vinkit ovat kuitenkin kaikille hyödyllisiä. Suosittelisin kirjaa nuorille, jotka eivät ole kovia lukijoita. Sisällöltään kirja oli ihan mielenkiintoisten erilaisten asioiden pohtimista ääneen ja yleishyödyllisten vinkkien antamista ilman selkeää punaista lankaa. Itse en välttämättä kuitenkaan allekirjoittaisi kirjan nimessä esitettyä väitettä “paras kirja ikinä”.

← Takaisin
seuraa meitä