Kirja-arviot
8.2.2019
|
Saana Seppälä,14 v.

Ystävyys koetuksella

Holly Bourne: ….ja onnellista uutta vuotta (Suom. Kristiina Vaara, Gummerus 2018)

Holly Bournen ….ja onnellista uutta vuotta, on bonusosa Bournen Normaali-trilogialle. Kirja on kirjoitettu vuorotellen sarjan ystävien Evien, Amberin ja Lottien näkökulmasta. Kirjassa lasketaan tunteja uuteenvuoteen ja jokainen tunti uuteenvuoteen on oma lukunsa.

Kirjan nimen mukaan kirja sijoittuu uuteenvuoteen, Amberin järjestämiin uudenvuoden bileisiin. Lottie on lähtenyt opiskelemaan yliopistoon Lontooseen, ja tytöt ovat ajautuneet erilleen toisistaan. Amberin bileissä tytöt ovat koolla taas pitkästä aikaa. Kaikki ei mene niin kuin piti. Lottie saa selville Amberin suuren salaisuuden ja samalla muutkin tytöt avautuivat omista huolistaan ja asioistaan. Tyttöjen ystävyys on koetuksella.

Kirja oli lyhyt ja kevyt päätös rankkoja aiheita, kuten mielenterveyttä ja perhesuhteita käsittelevälle feminismin ympärillä pyörivälle sarjalle. Kirja kokoaa hyvin kaikkien tyttöjen tarinat yhteen.

Kirja sisälsi paljon surullisia kohtauksia, mutta oli kirjoitettu humoristisesti, niin kuin sarjan muutkin osat. Vaikka kirja oli kirjoitettu monesta eri näkökulmasta, se oli silti selkeä ja juonta seuratessa pysyi helposti mukana.

Kirjassa tulee hyvin esiin se, miten tosi ystävyys ei kuole koskaan, ja kuinka kaikki asiat saadaan selvitettyä.  Unelmista on pidettävä kiinni, vaikka se tuntuisi vaikealta ja pelottavalta. Ystävyys ei ole itsestäänselvyys, ja kaikki ei ole aina sitä, miltä näyttää.

Kirjan loppuun oli kerätty jokaisen tytön parhaat palat, kommentteja ja kohtauksia. Lopussa oli myös Holly Bournen mietteitä trilogiasta ja vanhojenpiikojen eli lukijoiden suosikkikohtauksia.

← Takaisin
seuraa meitä