Kirjailijat
31.5.2019
|
Oona Turunen

Näyttelijä ja kirjailija Keskustan koululla

Näyttelijä Terhi Suorlahti, 44, ja kirjailija Roope Lipasti, 49, vierailivat Keskustan koulussa Kankaanpäässä perjantaina 10.5.2019. He tulivat puhumaan koulun oppilaille lukemisesta, kirjoittamisesta ja kirjoista. Vierailu oli osa kuluneena lukuvuotena koko Suomen vallannutta Lukuliike koulussa -kampanjaa. 

Kuva: Sami Mannerheimo

Teatterissa yhdistyy musiikki ja kirjallisuus

Terhi Suorlahti päätyi näyttelijän uraan musiikin kautta. Hän opiskeli musiikkia ja kirjallisuutta. Sitten hän mietti, että musiikki ja kirjallisuus yhdistyy teatterissa. Esiintyminen jännittää Suorlahtea, vaikka hän on ammattinäyttelijä. Onneksi ammattinäyttelijöillä on kuitenkin apuja jännityksen hallintaan. Suorlahden mukaan esimerkiksi jooga, veden juominen ja kavereiden halailu auttavat ramppikuumeeseen.

Suorlahti on esiintynyt mm. Putouksen kymppikaudella ja elokuvissa. Hänen lempiroolinsa on ollut Anni Kytömäen Kultarinta-romaanin sovituksessa Porin teatterissa. Hän esitti siinä Malla-tyttöä. Suorlahdesta olisi joskus kiva näytellä jossain Anton Tšehovin näytelmässä.

Kuva: Timo Jakonen

Kirjoittaminen on se mun juttu

Roope Lipasti päätyi kirjailijaksi, koska hän oli aina tykännyt lukea kirjoja. Lipasti luki lapsilleen iltasatuja kun hänen lapsensa olivat pieniä. Hän oli ajatellut, että voisikohan hän kirjoittaa ”semmoisen vähän huonomman” iltasadun. Lipastin kirjailijanura lähti siitä ajatuksesta käyntiin. Hän on kirjoittanut sekä aikuisten että lasten romaaneja.

Lipasti kertoo, että hänellä on aina paljon ideoita. Juonen keksiminen ja kirjoittaminen sujuu helposti sitten kun joku ideoista nousee esiin. Lipastille oli selvää, että kirjailijan ura olisi hänen juttunsa. Ennen kirjailijan uraa hän työskenteli pitkään toimittajana. Lipasti kertoo, että kirjamessuilla on kiva käydä ja hän haluaisi käydä messuilla uudestaan, mahdollisesti ulkomailla.

← Takaisin
seuraa meitä