Läsglans
28.11.2021
|
Eemil Syrjäläinen, Mathilda Sandberg

Borgby skola uppskattar den snövita ekorren och läskigheterna i Helmersbruk

Eleverna i Borgby skola som deltog i Prata bok, skolelevers författarsamtal på Bokmässan i Helsingfors, uppskattar Eva Frantz barnroman – den är både rolig och mystisk, lång men ändå lätt att läsa. De kommer också med förslag på hur man kunde fortsätta handlingen.

Eva Frantz Hemligheten i Helmersbruk är en skräck- och mysteriebok eftersom den är spännande.

Den mest intressanta karaktären är Flora för jag tycker att hon är liksom en äventyrisk person. Hon är också mystisk för hon gör konstiga saker.

Om jag skulle ändra någonting i boken så skulle jag ändra bokens namn. Jag tycker att det låter konstigt när det är “Helmersbruk”.

Om jag skulle fortsätta på boken skulle jag skriva det här in i slutet:

“De gick till skogen men Flora var borta, sen kom dem andra för att leta efter henne. Men dom hittade inte henne för hon var uppe i ett träd och hängde för livet vid en gren. Alla andra hämtade ett täcke för att kunna ta i henne om hon skulle falla. Men en björn kom och hämtade henne ner och sen sprang dom iväg.

Om jag skulle skriva en baksida som beskriver boken så skulle jag skriva så här: “De for upp i ett träd med paraplyer och hoppa ner men det som dom tänkte funka inte. De for till ambulansen och fick bättre saker för att hoppa ner och sen hoppade de och klara det.”

Jag skulle beskriva boken så här: du kan läsa den här boken den är en mysteriebok och den är jättespännande. Den är inte lätt att läsa för att den är lång men den är ändå rolig.

  • Eemil Syrjäläinen, åk 5-6, Borgby skola

Magisk julroman

 

Jag har läst boken Hemligheten i Helmersbruk. Boken handlar om en flicka som skall och fira julen med hennes mamma i en stuga vid havet. Det händer allt möjligt konstigt som konstiga ljud och läskiga personer. Två karaktärer i boken är en Ego och en vit ekorre. Den intressantaste karaktären tycker jag är vita ekorren. Den kommer fram alltid ibland, den är mystisk och är lite som ett spöke.

Om jag skulle ändra något i boken så skulle jag ändra att det skulle vara oktober för att då skulle vara ungefär Halloweentid, för att i boken händer det läskiga saker. Om jag skulle fortsätta boken så skulle mina fem första meningar vara; Det har gått tio år och Flora har dött. Hennes barn och barnbarn bor nu i fina hus. Alla har sett den vita ekorren. Den har suttit på Dianas axel. Före Flora dog hade hon berättat om den vita ekorren och allting om Helmersbruk.

Om jag skulle göra en egen baksidestext skulle det vara: Flora och hennes mamma flyttar till Helmersbruk för en månad vid jul. De bor i en stuga som de har hyrt. Det börjar hända allt möjligt konstigt. Flora ser en snövit ekorre och det är bara hon som ser den.

Jag skulle beskriva boken till en kompis som: Boken är spännande och ganska rolig. Det händer allt möjligt. Boken är bra och den är jätterolig att läsa.

  • Mathilda Sandberg, åk 5-6, Borgby skola
← Takaisin
seuraa meitä