Läsglans
4.1.2022
|
Ester Granholm, 15 år

En andra chans

Karen Kingsbury: Drömmarnas bro (Semnos förlag, 2013)

Karen Kingsbury är en amerikansk författare som är 58 år gammal och hon har skrivit mer än 50 romaner sammanlagt. Hon är en av de mest lästa och populära kristna romanförfattare och har sålt över 20 miljon böcker.

Huvudpersonerna i boken är Molly, Ryan, Charlie och Donna. Molly och Ryan är det klassiska kärleksparet som finns i romaner men det är med hjälp av Charlie och Donnas del i berättelsen som allting hänger ihop och handlingen går framåt.

Handling

Handlingen utspelar sig år 2010 mestadels i staden Franklin, USA, men de träffades alla redan sju år tidigare. Molly och Ryan träffades som collegestudenter i Tennessee, USA. De blev bra vänner men eftersom Ryan hade en flickvän i sin hemstad Carthage och Molly var förväntad att gifta sig med en man som hette Preston, vågade de inte erkänna sina växande känslor för varandra. De började träffas i en liten bokhandel som kallades The bridge, bokhandeln sköttes av Charlie och hans fru Donna. De pratade om allt möjligt, från deras tro till vad de gjort i sin barndom och vilka drömmar de hade. The Bridge blev som en egen värld för Molly och Ryan. Men när Molly måste flytta hem så kom de ifrån varandra och förlorade kontakten. De tror båda att den andre gift sig under de senaste sju åren, men vilket inte är sant. För båda två går deras tankar ofta till den andre personen och undrar hur hen har det. När en översvämning drar över staden Franklin förstörs bokhandeln The Bridge, och när en tragedi sedan inträffar förändras allt.

Drömmarnas bro är en berättelse om förbjuden kärlek, vänskap, lojalitet och Guds fantastiska nåd. Boken funderar mycket på att få en andra chans och om det faktiskt inträffa.

Tankar om boken

Boken var ganska lättläst och inte för lång, så den tog inte alls lång tid att läsa ut den. Den var också intressant och det hände alltid någonting. Det enda negativa med boken är att det ibland är lite svårt att veta om författaren berättar om nutid eller dåtid eftersom halva boken handlar om Molly och Ryans tid som collegestudenter. Jag skulle också säga att titeln på boken inte passar så riktigt bra till själva handlingen utan jag skulle personligen ha valt en annan titel.

Jag ger boken 9/10 och rekommenderar den starkt till personer som gillar romaner.

 

← Takaisin
seuraa meitä