Läsglans
23.5.2024
|
Vera Cantell, 15 år

Ett spel från andra sidan graven

kansikuva

Jennifer Lynn Barnes roman Arvspelen är fylld av pussel, oväntade vändningar, familjedrama, hemligheter, svek och hämnd. 

I Arvspelen får vi följa med Avery Grambs, en fattig föräldralös flicka som planerar att arbeta hårt för att komma in på ett bra universitet. Ända sen Averys mamma gick bort har hon haft det tufft. Hon bor med sin halvsyster och jobbar så mycket som möjligt för att kunna lämna sitt trasiga liv bakom sig för alltid. 

Men så händer något otroligt. Miljardären Tobias Hawthorne lämnar hela sin förmögenhet till Avery i sitt testamente, trots att Avery aldrig har träffat honom, sett honom och så vitt hon vet har hon ingen som helst koppling till honom. Ännu konstigare är, att testamentet ställer en rad udda krav. Ett av kraven är att Avery måste tillbringa minst ett år på familjens herrgård Hawthornes House i Texas. Hon måste även låta Tobias arvlösa familj att bo där med henne. 

Hawthorne House är en vidsträckt herrgård med dolda gångar och mörka hemligheter. Ju mer tid Avery tillbringar där desto mer blir hon övertygad om att testamentet, brevet hon fick vid sidan av det och huset där alla ledtrådar ligger är en del av något större. Att affärsmannen och miljardären Tobias Hawthorne spelar ett spel med henne från andra sidan graven. 

Den familj Hawthorne gjort arvlös bor dessutom kvar i huset, inklusive barnbarnen: karismatiska, farliga, briljanta pojkar som vuxit upp i tron att de en dag kommer att ärva miljarder. Grayson Hawthorne är övertygad om att Avery är en bedragare. Hans bror Jameson tror att hon är morfaderns sista fint, en gåta de behöver lösa. Avery är fast i en värld av överväldigande rikedom och privilegier, där faror samtidigt lurar bakom varje hörn. För att överleva måste hon nu spela det bisarra spel hon kastats in i. 

Boken är en deckare för ungdomar i högstadieåldern. I boken får läsaren vara med och lista ut mysterierna samtidigt som karaktärerna, vilket gör att läsaren också får svar på dem samtidigt som karaktärerna. Boken fångar snabbt läsarnas uppmärksamhet, vilket gör att det är lätt att komma framåt då man läser och nästan omöjligt att lägga ifrån sig boken. Redan i början finns det många obesvarade frågor och an efter som läsaren svar på dem väcks det bara ännu flera frågor. 

Arvspelen är den första delen i en trilogi och jag är personligen taggad att få läsa nästa del eftersom bokens slut lämnade mig med många obesvarade frågor. 

← Takaisin
seuraa meitä