Läsglans
14.10.2021

Lukufiilis publicerar nu också svenskspråkiga författarintervjuer och skrivtips i Läsglans-sektionen

 

Lukufiilis publicerar nu också svenskspråkiga författarintervjuer och skrivtips i Läsglans-sektionen som en del av Prata bok-projektet. Svenskspråkiga skolelever erbjuds ett unikt tillfälle att intervjua författare på bokmässan i Helsingfors. Prata bok-programmet kommer att hållas på scenerna Kirjakallio och Kumpula 28.10 och 29.10.

Författarnas och elevernas insikter kring programmet kan också följas i den svenskspråkiga delen av Lukufiilis dvs. Läsglans. I höst kommer Läsglans att sammanställa berättelser skrivna av svenskspråkiga unga från bokmässan och hur man förbereder sig för det hela inför alla. Teman för mässans Prata bok-diskussioner inkluderar ”litterära tabun” och ”barn som reser sig mot föräldrar”.

“Det är alltid himla roligt för en författare att få träffa läsarna. Ofta brukar de yngsta läsarna komma med de knepigaste frågorna och ibland har jag fått rusa hem för att skriva några kapitel med ny inspiration”, säger författaren Eva Frantz. ”Läsning är det absolut enklaste och bästa sättet att komma bort från verkligheten ett tag. Det kan ju ibland kännas lite tradigt med skola, läxor, trist väder och vardagslunk. Men när man läser kan man bege sig till andra planeter, tidsperioder, sfärer och man behöver varken munskydd eller frånvarotillstånd från rektorn”, fortsätter hon.

Författarna Kaj Korkea-aho, Mathias Rosenlund, Karin Collins, Maria Turtschaninoff, Hanna Lundström, Sebastian Nyberg, Eva Frantz, Karin Erlandsson, Carina Wolff-Brandt och Minna Lindeberg kommer att delta i Prata bok-diskussionerna på bokmässan i Helsingfors

← Takaisin
seuraa meitä