Nuoruus. nyt. kansikuva

Lukufiiliksen kevään 2021 teemana oli Nuoruus. Nyt. Pääkirjoituksessa Siiri Enoranta pohtii, miten ihanaa ja hirvittävää on olla nuori tällaisena aikana, kun ilmastokriisi vyöryy päälle, mutta toisaalta, jokainen saa olla sitä mitä on vapaammin kuin koskaan ennen.

”Yhteiskunnissamme on edelleen paljon järkyttäviä ihmisoikeusrikkomuksia ja kaikkien elämän osa-alueiden epätasa-arvoa, mutta ainakin näistä asioista puhutaan ääneen ympäri maailman. Sitä, mitä ei huomaa, ei voi muuttaa. Sen, jolla ei ole ääntä, on vaikeaa saada oikeutta.”

Lue koko pääkirjoitus tästä.

Nuoruus. Nyt. -kirjoituskilpailu

Keväällä 2021 Lukufiiliksen ja BoD järjesti nuorten kirjoituskilpailun. Kirjoituskilpailun teksteistä koostettu teos Nuoruus. Nyt. – kirjoituksia nuoruudesta saatavilla hyvin varustelluista kirjakaupoista, verkkokirjakaupoista sekä BoD-kirjakaupasta.

Noora Helston runo voitti jaetun ensimmäisen sijan kirjoituskilpailussa. Haastattelussa Helsto kertoo suhteestaan kirjallisuuteen ja kirjoittamiseen.

”Helsto oli alkuun epävarma osallistumisestaan kirjoituskilpailuun. Päätös syntyi hetken mielijohteesta. Hän ajatteli, että kilpailu voisi tuoda itseluottamusta, jos sen kautta saisi palautetta teksteistään. Hän ei ollut ennen rohjennut julkaista tai lukea tekstejään muille ääneen. Siispä voitto tuli iloisena yllätyksenä.”

Lue koko haastattelu tästä.

Otto Rantanen, Nuoruus. Nyt. -kirjoituskilpailun toinen voittaja, kirjoittaa ajatuksensa lehtiön sivuilla ja repii ne. Haastattelussa hän paljastaa lempikirjansa ja elämän tarkoituksen.

”Omassa esseessään hän halusi kuvata nuoruutta ajattomana ilmiönä. ”Elämän tarkoitus on tuolla palasina. Se pitää kirjoista lukea, elokuvista katsoa, musiikista kuunnella, keskusteluissa käydä. Ei se ole mitään yksittäistä, vaan se on ne hetket.” Se on uusien ihmisten tapaamista, taitojen oppimista.”

Lue koko haastattelu tästä.

Katso video teoksesta sekä voittajien haastattelusta. 

seuraa meitä