Stoorikori
11.11.2020
|
Heta Kujanpää-Kyyhkynen

Hengästyttävä novelli: ”Kaikki oli niin hienoa silloin tällöin”

pelto, tyttö, metsä, aurinko

 

Kaikki oli niin hienoa silloin tällöin. Ei sitä kukaan ymmärtänyt. Vai, koska sinä olit siellä silloin, olitko sinä syypää kaikkeen. En minä tiedä mitä sinä teit. Oletatko sinä minun löytävän sinun ongelmasi sinulle. Puhunko minä liikaa sinun päällesi, koska sinä vaikutat niin tylsistyneeltä. Vai onko se toisinpäin. Juomapullo on opettajan pöydällä aina kun sinä tahdot puhua. Mitä se tarkoittaa? Oletko koskaan kysynyt itseltäsi miltä tuntuu jäädä kahden kiven väliin kuin konnanen päivinään. Sitä sattuu. Jätä kuitenkin oikea ajattelu ammattilaisille, jotka ovat ajatelleet miljoonia vuosia. Mitä sinä sanoit? Tuhat vuotta? Se on silti enemmän kuin sinä olet ajatellut 50 vuodessa.

 

Eikö olekin outoa, että meiltä vaaditaan tarkkaa olemusta, mutta ei koskaan kerrota miksi. Eikö se ole turhanpäiväistä vain istua täällä ja sanoa, että asia on hyvin tehty? Onko se edes tehty? Sitä me emme saa koskaan tietää, koska muut ovat päättäneet kirjoittaa kirjan kirjoittamisesta kirjoittaessa. Ei se huono kirja ole. Puuttuuko jokin teidän elämästänne. Pysytte kirjanne kirjoittamassa kirjoitelmassa kirjoittamassa 100 vuotta. Onko tarpeellista ajatella niin kauan, että siinä ei edes ole järkeä. Onko edes järkeä ajatella 0 vuotta. Koivu ainakin yrittää parhaansa mutta ei sitä näytä. Koivu meni kirjastoon kirjailemaan kirjoittamaansa kirjaa kirjoituksen kirjoittamisesta kirjakielellä.

 

Hän on ainakin sekaisin jos pyrkii 3000 vuosi kertaan viime kuussa. Miksi edes yrittää saada aikaan ajatuksen pilkettä, jos sen hautaa niin syvälle että se löytyy maailman samalta puolelta ensi elokuussa. Oletko sinä koskaan kokeillut jättää autoa palamaan autioon uimahalliin, kun itse olet kotona istumassa? Tiedän kaikkien tekevän sitä. Olin vain hyvin utelias sinun tilanteestasi. Mietit aina silloin tällöin. Älä tee niin. Miettiminen syyskuussa polttaa kaikkien muiden aivot ja tekee sinusta tyhmimmän koska olet paras.

 

Gepardia ei ole mahdollista jättää ajamaan Alaskan mantereella. Aiotko koskaan tehdä niin? Ei vaikuta mahdolliselta pystyä yrittää pyrkimään tuonpuoleista ajattelun vaihtoa lentokoneella. En sinä koskaan aikonut ryystää sitä teetä josta minä välität. Aiotko sanoa järkevää puhetta illassa jossa oppilaina ovat eliitti kaksikko typertymässä. Gai sinä nyt jotain tajusit ymmärtää kaikesta haikeasta puheesta viime joulukuussa.

 

Onko maailma ajatus vai illuusio ajatuksesta? Mitä tarkoittaa näky jota ei voi nähdä ihmisen silmillä mutta ketulle maistuu juustopihvi. Mietit aika ajoin jotain viisasta mutta järkevää. Etkö koskaan haluaisi tehdä sitä toisinpäin? Mitä hän on aina halunnut tietää on ajan aidan kaaren pituuden kulman pyöristettynä neliöjuureen. Neliöjuuresta saisi tehtyä laivan mikä seilaisi matkalla Moskovaan vihkimään kiven pikkuisen sisaren. Loikö sanoo tietävänsä maailman ihmiset ja eliöt muttei ainuttakaan oliota. Onko mitenkään mahdollista jatkaa ajan vääntämistä kädestä jos käsi on kuollut viime vuonna syöpään, mikä tuli käden peililtä?

 

Onko kaikki hyvin jos jokaisen lauseen haluaa aloittaa kysymyksellä muttei pysty, koska muuten kasa kysymyksiä voittaisi vastausten loppumattoman virran? Mitä vastauksia sinä olet saanut aikaan? Aion aloittaa jokaisen lauseen kysymyksellä päihittääkseni hellan. Epäonnistuin niinkuin hellakin. Ei ole olemassa kysymyksiä joihin on vastauksia ja toisinpäin. Miksi kysyt? Koska olet ylellisesti hemmoteltu Maailmanihmeen kakara Stedrigesta.

 

() ovat hyvä tapa aloittaa mikä tahansa keskustelu jos kaataa päälleen lisäksi aivottomia pikku koneen osien alastomia yrityksiä ymmärtää ihmistä. Tajusitko jo idean? Ei ole () sanaa mikä korvaisi mammutin pään. Voi sitä toki etsiä kysymystä jolla ei ole vastausta yhteen kertolaskuun. Maailma on matemaattinen tietokoneiden kutsuttu koti, jossa tietokoneet elävät ja ihmiset istuvat päivittäin ellei tietokone heitä liikuta. Ihmiset ovat hyödyllisiä koulussa. Kuitenkaan ihmisiä ei tahdota kouluihin koska ihmisten veri on niin maukkaan ällöttävää että Jokselytin oli pakko oksentaa ilmaa. Jokselyt on ainoa mikä esiintyy yhden kerran kaksi kertaa. Kerrottaessa hänestä pitää tehdä kirjoittamisen maailman masteri. Öinen kuutamo hiutale on harvinaisin yleisyys Lännessä. Japanissa on toivottu yhtevää kalliota.

 

Lopullinen maailman alku on syntynyt seuraavan vuosisadan kuluessa. Koska Jaakob oli niin itsekäs itselleen. Homma on nyt niin, että kaikki mitä päähäsi tulee on normaalia. Sinä et ole maailman lelu jolla leikittiin pari vuotta kunnes laitoit sen roskiin. Olet yksinäinen kanssakulkija lasten kanssa. Nämä lapset ovat ikuisesti sinun tuhoisen sielusi peilikuva kattilassa. Kello on tasan 15:18. Et ole viettänyt päivääsi vajoten ikuiseen iloon niinkuin kaikki muut maailman ja kuun auringot alustavasti Maanantai alloksella. Älä kyseenalaista oppimaasi humpuukkia, jos sen tähden olet tappanut -999999 hankoa. Yksi alas kuuhun ja olet voittanut kaiken. Ei ole olemassa ihmisten kuvaamaa iloa sinulle, joka on ihminen itsessään. Vain paperi on tarpeeksi terävää ymmärtääkseen kaiken tietämättä juuri mitään.

 

Oletko koskaan kuullut rehtorin kankeasta lapsen tahdosta? En hänkään. Ja kun juuri luulin löytäneeni rakkauden ikuisen pistoksen, lähdin välittömästi etelään muuttamaan kohtaloiden kulkua erämaassa, jossa Dingo laulaa Siho Jupilalle. Kaunis vartalosi ei ole kuin autiomaan hehku kylmässä talviyössä. Olisi aivan liian aikaista sopia maailman järkevyydestä viiden vuoden iässä, kun olet jo vanhin ihminen päällä maan. Onko oikein täyttää maailma kysymyksilläsi, jos vastaus on jäänyt korvasi taakse nukkumaan. Miksi punaiset käärmeet ilmaantuvat merirosvojen alle? He tekevät hyvää, joten ovat automaattisesti väärässä ajassa paikassa missä tuuli olisi kohdellut heitä kuin omia poikiaan. Tuulen pojat ovat kappale.

 

Järkisyiden vuoksi on päätetty ylistää maailman alla olevaa valtiasta, jonka huhutaan asuvan Betroidassa. Mikä on maailma ilman paperin hehkuvaa tulta ympärilläsi polttamassa viimeiset vastauksien rippeet kun tajuat että valehtelin. Ei ole kirjaa kirjoitettu kirjoittamisen kirjoituksen kirjallisuuden kirjan kirjalmien vuoksi. Eikö olisi hauskempaa paperisoida paperittomuus paperin paperuudella paperittomasti? + Kysy onko kukaan kuullut Mikribista.

 

Hyvää päivänjatkoa aamuun vanhentuneen uuteen.

← Takaisin
seuraa meitä