Kirja-arviot
5.5.2020
|
Helmi Heikkilä, 14v.

Hyvä kirja kaapista ulos tulijalle tai asiasta kiinnostuneelle

Eino Nurmisto: Homopojan opas, Otava 2019

Homopojan opas -kirja on mielestäni hyvä kaikille, jotka ovat kiinnostuneita aiheesta. Se sopii pojille, joilla on hankaluuksia vaikkapa kaapista ulos tulon kanssa tai vanhemmille, jotka eivät tiedä, miten käyttäytyä sen jälkeen, kun heidän oma poikansa on kertonut olevansa homo. Kirja sopii myös henkilöille, jotka eivät viitsi kysyä kyseenalaisia kysymyksiä suoraan (kyllä, kirjassa on kappale homoseksistä ja kuinka suojautua eri taudeilta). Kirjan pituus on hyvä, eli 157 sivua. Itse nautin kirjan lukemisesta, kun junassa on tullut matkusteltua paljon, jolloin aika kuluu hitaasti. Kirjassa selitetään hyvin asioita, ja kuinka tietyt asiat toimivat. Kirjan kappaleiden välissä tulee pieniä sanaselityksiä. Sanaselitykset yleensä kertovat tietyistä asioista, jotka liittyvät homouteen ja termeihin, joita homot käyttävät. Kirjan asiat on kirjoitettu todella hyvin, ja ne on osattu selittää tarpeeksi selkeästi, ja myös kirjoittajan omia kokemuksia on mukana ja kertomuksia hassuista tapahtumista nuoruudessa.

 

Kirjassa otetaan hyvin huomioon erilaisten henkilöiden näkökulma. Siinä on kerrottu, kuinka erilaiset seksuaali- ja sukupuolivähemmistön jäsenet voivat toimia eri tilanteissa, vaikka kirja onkin tarkoitettu kertomaan homoseksuaalin elämästä. Myös homofobiasta ja muusta vihasta seksuaalivähemmistöä kohtaan kerrotaan. Siitä kerrotaan aika lopussa, mutta se on silti siellä. Asiasta lukeminen voi myös avata homofobin ajatuksi ja saada ymmärtämään, kuinka “erilaisia” ihmisiä kohdellaan huonosti. Kirja voi auttaa myös  vanhempia. Vanhemmille on itse asiassa jopa oma kappale, jossa kerrotaan, kuinka heidän pitäisi käyttäytyä, kun lapsi tulee ulos kaapista ja kuinka olla hyvä, kannustava ja ymmärtävä vanhempi pelokkaalle ja epävarmalle nuorelle.

 

Mitä pidin kirjasta? Se oli hyvä. Pidin siitä, kuinka aina eri ihmisistä kerrottaessa heitä kunnioitettiin. Asiat on kerrottu hyvin asiallisesti. Välissä heitettiin läppää, mikä oli ihan mukava asia, kun puhutaan jonkin verran vakavasta asiasta. Kirja on hyvä kaikenlaisille henkilöille. Se luo positiivisempaa kuvaa homoseksuaaleista, sekä muista LGBTQA+ -henkilöistä. Kannustan jokaisen lukemaan kirjan, varsinkin jos tahdot ymmärtää tämän kaltaisia asioita ja olla kunnioittava!

 

Lue tästä lisää, miten Homopojan opas syntyi.

 

← Takaisin
seuraa meitä