Kirja-arviot
7.12.2020

Lukufiiliksen toimitussihteeri Sofia Blombergille Suomen arvostelijoiden liiton apuraha

Lukufiiliksen toimitussihteeri Sofia Blombergille on myönnetty Suomen arvostelijain liiton kritiikkoapuraha. Blomberg kirjoittaa apurahan tuella nuortenkirjallisuusmedia Lukufiilikseen kirjallisuuskritiikkejä ja ilmiöjuttuja, ohjaa lehden avustajia sekä kehittää lehden podcastia.

”Hienoa, että nuortenkirjallisuus ja sen kritiikki huomioidaan näin. Haluan kehittää omaa osaamistani sekä nuortenkirjallisuuden kritiikkiä laajemmin apurahan avulla. Nuortenkirjallisuus ja sen kritiikki jää usein katveeseen kirjallisuuskritiikin kentällä ja siitä käytävässä keskustelussa. Uskon, että apurahan suuntaaminen myös kriitikkopolunsa alussa oleville tekijöille kantaa hedelmää koko kentän tulevaisuutta ajatellen”, Blomberg sanoo.

Lukufiilis on toiminut nuorten kirjallisuuslehtenä jo yli 20 vuotta. Verkkolehteä tekevät 13-19-vuotiaat avustajat ympäri Suomea. Lukufiilis on ainoa nuortenkirjallisuuteen ja -kirjailijoihin keskittyvä media Suomessa, joka nostaa esiin nuortenkirjallisuutta ja -tekijöitä sekä tarjoaa kirjavinkkejä ja kirjoittamiseen kannustavia ohjeita ja juttuja.

Kirja-arviot tarjoavat katsauksen siihen, mitä nuoret tällä hetkellä lukevat ja arvostavat kirjallisuudessa. Blombergin ja toisen lehden toimittajan, Venla Lepänahon, vetämä Kirjakomero-podcast kertoo rennolla otteella ajankohtaisista nuortenkirjoista, kirjallisuuden ilmiöstä, teoksista sekä lukemisen herättämistä ajatuksista. Tutustu podcastiin ja kuuntele sen jaksoja.

Parhaillaan käynnissä on kirjoituskilpailu Books on Demandin kanssa. 13-19-vuotiaille avoimen kilpailun parhaista teksteistä julkaistaan kirja, ja voittaja saa mahdollisuuden julkaista oman kirjansa. Kilpailuun voi osallistua 31.12.2020 saakka. Kilpailun voittajatekstit valitsevat kirjailijat Marisha Rasi-Koskinen ja Jyri Paretskoi. Myös Sofia Blomberg kuuluu kilpailun tuomaristoon. Lue lisää kilpailusta 

Lukufiilistä julkaisee Lukukeskus. Lehteä kehitetään eteenpäin ensi vuonna myös Otavan Kirjasäätiön tuella.

← Takaisin
seuraa meitä